Miercuri 24 Aprilie

Părinții NU mai vor școală online. Majoritatea susțin că nu autoritățile ar trebui să decidă dacă elevii vor merge sau nu fizic la școală


Doar 6% dintr-un total de 35.400 de părinți, care au răspuns unui sondaj, vor ca școala să înceapă online, restul vor prezență fizică. Peste trei sferturi spun că părinții să decidă, nu autoritățile, dacă propriul copil va merge fizic la școală sau va urma cursurile online.

Peste 88% dintre părinții participanți la un sondaj online, făcut de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, consideră că pe data de 13 septembrie cursurile pot începe cu prezență fizică. Cu toate acestea, decizia ar trebui lăsată de autorități în mâna părinților, legat de ce școală ar trebui să urmeze copiii lor în acest an, online sau fizică.

Părinții au spus NU școlii online

Sondajul nu are o metodologie, ci are la bază doar un chestionat pe care l-a completat cine a vrut, pe baza unui link.

La acest chestionar au răspuns într-un interval de timp scurt (circa 48 de ore), un număr de 35.455 de respondenți”, potrivit documentului. 

Calitatea de părinte care are copilul în sistemul de educație a fost verificată printr-o întrebare - 36,6% dintre respondenți menționează că au copilul în ciclul gimnazial, 30,2% au copilul în ciclul primar, 25% în ciclul liceal și doar 8,2% au copilul în ciclul preșcolar.

Conform opțiunilor bifate de cei care au completat formularul, participanții locuiesc preponderent în zona urbană (70,9%), au în majoritate studii universitare și postuniversitare (55,2%), cu vârste cuprinse între 30 - 49 de ani (87,4%) și sunt preponderent femei (85,5%).

La ȋntrebarea „Sunteți o persoană vaccinată împotriva SARS-CoV-2?” 47,9% dintre părinţii respondenţi declară că nu sunt vaccinaţi, 43,2% sunt vaccinaţi iar un procent de 8,9% nu au dorit să răspundă.

Referitor la intenţia de vaccinare (dintre părinţii care au declarat că nu sunt vaccinaţi), 40,1% nu sunt ȋncă decişi, 8,7% nu se pot vaccina deoarece au contraindicaţii, iar 46% nu sunt de acord să se vaccineze. Dintre cei care au răspuns că nu sunt vaccinați, 5,2% au declarat că intenţionează să se vaccineze.

87,6% dintre respondenţi menţionează că nu au copilul vaccinat ȋmpotriva SARS- CoV-2. Doar 7,3% afirmă că şi-au vaccinat copilul iar 5,1% nu au dorit să răspundă

Autorii sondajului au pus întrebarea părinților care au spus că încă nu și-au vaccinat copiii, dacă doresc să-i vaccineze: 55,1% afirmă că nu doresc să ȋl vaccineze, 14,9% spun că nu ȋi pot vaccina deoarece nu există vaccin pentru categoria de vârstă a copilului, şi 2,5% susţin că nu doresc să-l vaccineze deoarece are contraindicaţii. Remarcăm un procent mic, de 4,1%, al părinţilor care declară că intenţionează să-şi vaccineze copilul. 

Comentarii Facebook