Părinții au apelat la Inspectoratul Școlar din cauza filmelor indecente difuzate în timpul orelor online. Marinela Marc: „Este în curs o cercetare”


Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj  a fost sesizat cu privire la conținutul indecent transmis în cadrul orelor online de la Liceul de Arte Plastice „Romulus Ladea”, de către părintele unei eleve de clasa a VII-a. Instituția a luat legătura cu școala și a solicitat ca unitatea de învățământ să depună o plângere la Poliție, astfel încât să fie luate măsurile necesare pentru a opri persoanele vinovate.

Săptămâna trecută, în cadrul unei audiențe solicitate de către părintele unei eleve din clasa  a VII-a, de la Liceul de Arte Plastice Romulus Ladea Cluj-Napoca, am fost informați că, în repetate  rânduri, pe conturile platformei educaționale online, de la nivelul unității de învățământ, intră  persoane necunoscute care deranjează orele și transmit conținuturi neadecvate. 

Am luat imediat legătura cu conducerea unității de învățământ și le-am solicitat să depună o  plângere la Poliție, pentru ca reprezentanții platformei educaționale online să poată oferi  informații cu privire la acele conturi atribuite școlii de pe care intră persoane necunoscute. 

În acest moment, este în curs o cercetare a instituțiilor abilitate, pentru a identifica persoanele  care se fac vinovate de această infracțiune”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj. 

ISJ Cluj a rezolvat problema, pasând cazul autorităților, iar acum poliția ar trebui să colaboreze cu reprezentanții platformei pentru a fi găsit vinovatul. Cu toate acestea, dacă acea platformă de predare online a fost compromisă, de ce unitatea de învățământ nu a luat măsuri de schimbare a platformei de învățare, până la soluționarea cazului?


Comentarii Facebook