Duminica 28 Aprilie

Parcul 14 Iulie, pericol pentru cei mici. Copiii riscă accidente grave la locul de joacă


Noul parc 14 iulie din cartierul  Grigorescu a fost deschis, însă se pare că proiectul nu a fost realizat deloc cu gândul la siguranța celor mici.

Toboganul de pe locul de joacă a fost realizat într-un fel cel puțin straniu, fără a avea o scară de acces pentru copii. Așadar piticii trebuie să se cațere pe niște bare aflate la mai bine de 2 metri înălțime dacă vor să folosească toboganul, lucru extrem de periculos, care ar putea duce la o tragedie.

Părinții clujeni sunt de aceeași părere, fiind îngrijorați de siguranța copiilor.

,,Oare cine a fost cu ideea asta idioată" ,,E foarte periculos! Nu exista scări sa ajungă la tobogan, doar să se țină în mâini, la 3 m!" ,,îi pregătesc pentru survivor...Oare cei care au amenajat parcul și-ar lasă copiii acolo la joacă ? , au fost doar câteva din comentariile mămicilor, la vederea locului de joacă. 

Mai mult, o clujeancă susține că a semnalat aceste probleme, primind răspunsul halucinant ca cei mici să urce prin tobogan, lucru care nu pare mult mai sigur.

,,Am fost marti dupa inaugurare si am scris acesta observatie si mi s-a raspuns vulgar .Daca un copil vrea sa se dea pe topogan merge prin el si apoi isi da drumul”,Chiar si dl.Arhitect Tiganas a observat defectele parcului.Nu este inconjurat de arbusti care mai preiau noxele de la traficul intens si ca un mic gard natural pentru protectie.Totul a fost pe repede inainte dupa dezastrul cu care am ramas pe malul Somesului.Frumoasele locuri de joaca de acolo sunt distruse de beton.O mizerie dar trebuie sa aplaudam in cor.Atata plastic unde e natura??, a afirmat femeia.

Primarul Emil Boc a deschis Parcul 14 Iulie, din cartierul Grigorescu, după ce au fost finalizate lucrările de refacere în 4 septembrie, iar valoarea totală a investiției este de 5.018.957,44 lei cu TVA.

Citește și: Arhitectul clujean, Șerban Țigănaș, despre Parcul 14 Iulie, recent inaugurat: „Sărac. Îmi pun întrebarea cine a desenat, cine a fost peisagistul parcului”

Comentarii Facebook