Paradă Militară la Cluj de 1 Decembrie, în Piața Avram Iancu! VEZI PROGRAMUL

 

Clujenii sunt invitați să asiste la o paradă militară de 1 Decembrie, imediat după slujba religioasă. 

 

Luni, 1 Decembrie 2014, începând cu ora 9.30, va avea loc un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca. Slujba religioasă va fi urmată la ora 10.00 de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume, iar la final se va desfăşura parada militară, organizată de Divizia 4 infanterie ”Gemina”. 

 

Aproximativ 580 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu aproximativ 40 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.

 

La iniţiativa Instituţiei Prefectului - judeţul Cluj, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca va fi organizat începând cu ora 17.30 spectacolul ”COPIII SĂRBĂTORESC MAREA UNIRE”, susţinut de elevii Colegiului de Muzică  “Sigismund Toduţă”, Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică “Octavian Stroia”, Ansamblul folcloric ”Doina“ al Palatului Copiilor Cluj, Clubul Vedetelor Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric ”Măgura Călăţele”, Ansamblul folcloric ”Cununa Apusenilor” din Gilău, Ansamblul folcloric ”Mugur de Aşchileu”. 

 

Spectacolul este oferit, în primul rând, unui număr de peste 400 de elevi din mediul rural, respectiv din 25 de localităţi clujene. Pe tot parcursul zilei de 1 Decembrie copii care vor sosi în Cluj-Napoca vor avea oportunitatea de a vizita gratuit, la alegere, Muzeul de Ştiințe ale Naturii / Muzeul Zoologic şi Grădina Botanică, iar seara, la ora 20.00 vor asista la spectacolul de artificii din Piaţa Avram Iancu. Acest moment este precedat de retragerea cu torţe desfăşurată pe traseul Piaţa Lucian Blaga - strada Napoca - Bulevardul Eroilor - Piaţa Avram Iancu.

 

Efectivele din instituţiile participante la parada organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României, vor efectua duminică, 30 noiembrie a.c., între orele 15.30 şi 16.30 un antrenament în Piaţa Avram Iancu. 

 

Organizatorii evenimentului solicită înţelegere participanţilor la trafic şi cetăţenilor din  Cluj - Napoca pentru eventualele neplăceri cauzate de restricţionarea circulaţiei pe timpul desfăşurării evenimentelor. 

 

Cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la Marea Unire din 1918 şi în celelalte municipii din judeţul Cluj şi oraşul Huedin vor avea loc ceremonii militare-religioase, spectacole folclorice, alte activităţi cultural-artistice.

 

Vezi AICI imagini de la parada din 2013.

Comentarii Facebook