Pădurarii de la Mărișel și Măguri Răcătău, care au denunțat ”MAFIA LEMNULUI”, sunt acum controlați

 

Pădurarii care l-au denunțat pe directorul Direcției Silvice Cluj, Traian Mariș, în dosarul de mită, sunt controlați de inspectorii silvici, într-o acțiune ce seamănă cu răzbunarea ”mafiei lemnului”.

 

Verificările sunt efectuate de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Cluj (ITRSV) la cantoanele unde lucrează cei doi pădurari care l-au acuzat pe Traian Mariș că le-a cerut 10.000 de euro spagă pentru a-și păstra posturile. ”În caz afirmativ, cei doi pădurari pot răspunde penal şi civil. În sectorul unuia dintre pădurarii denunţători au fost găsite 15 cioate cu o vechime de un an care aveau lemnele lângă ele. Pe lângă acestea au mai fost descoperite alte 15 cioate, iar lemnul nu mai exista la faţa locului. La al doilea pădurar, nu a fost descoperit nimic suspect”, a spus unul dintre inspectorii ITRSV Cluj, care a participat la controalele ordonate de șeful Inspectoratului, Istrate Şteţco.

 

Este cel puțin ciudat faptul că aceste controale au apărut după trei zile de la arestarea lui Traian Mariș. Denunțătorii colaborează cu DNA Cluj, dar pe de altă parte sunt victimele acestor controale. Directorul ITRSV Cluj, Istrate Şteţco, a declarat că nu este vorba de nicio vânătoare. ”Noi efecuăm control la cererea Poliţiei Cluj. Se pare că sunt probleme destul de mari acolo, dar nu putem afirma nimic concret până la finalizarea anchetei”, a declarat Istrate Şteţco. 

 

Spiritele sunt incinse la Mărișel și Măguri Răcătău, unde jandarmii au fost chemați și joi, 25 aprilie, pentru a nu izbucni altercații. Localnicii protestează împotriva controalelor ITRSV. Oamenii le-au reproșat celor de la ITRSV că nu se duc și în Ocolul Silvic Beliş, unde, din 2010 și până acum, au dispărut 61.000 de mc de material lemnos în valoare de peste cinci milioane de euro. 

 

Un pădurar clujean câştigă lejer 6.000 de euro pe lună. Dezvăluiri incredibile din MAFIA LEMNULUI - FOTO

 

Jandarmii clujeni susțin că s-au deplasat în zona de munte pentru a le asigura protecția inspectorilor ITRSV.

Comentarii Facebook