Pachete cu alimente 2024: Ce alimente primesc românii anul acesta? Carnea conservată de porc a fost redusă!


Românii care fac parte din categorii vulnerabile vor beneficia și în acest an de tichete sociale pentru produse alimentare, mese calde și de pachete de alimente.

Potrivit normelor programului, ce sunt cuprinse în HG 70/2024, aplicabilă deja,  pachetele alimentare vor trebui ridicate de la centrele speciale de distribuție, de către fiecare beneficiar în parte, așa cum s-a stabilit printr-o hotărâre apărută în luna februarie. 

De asemenea, lista produselor incluse în pachetele cu produse alimentare a fost modificată recent, printr-un ordin apărut vineri. 

Smântâna de gătit a fost eliminată de pe listă, iar cantitatea de făină și carne conservată de porc a fost redusă. Astfel, pachetele vor conține produsele din tabelul de mai jos: 

-903246.jpg

Cu toate acestea, persoanele defavorizate nu vor putea primi pachetele dacă nu prezintă actul de identitate valabil, urmând a se verifica identitatea persoanei pe listă și semnarea de către aceasta de primire a produselor alimentare. 

Astfel, pachetele cu alimente se vor ridica personal de la centrele de distribuire din localitatea de domiciliu, iar amplasarea centrelor de distribuire va fi stabilită de autoritățile administrației publice locale.

În cazul destinatarilor finali nedeplasabili, autoritățile administrației publice locale vor trebui să asigure livrarea pachetului cu alimente la domiciliul sau reședința acestora.

În acest an, pachetele vor avea o valoare de cel mult 125 de lei și se vor acorda, o dată la șase luni, persoanelor cu venituri mici, respectiv celor ce primesc ajutor de incluziune, ajutor pentru familia cu copii ori celor care se află în situații critice de viață.

Comentarii Facebook