OSER -ul se muta de langa podul Colectivistilor in cartierul Marasti, pe strada Bobalna


Piata de vechituri OSER se va muta din cartierul Someseni, de langa Podul Colectivistilor, in Marasti pe strada Bobalna nr. 65, langa Centrul de Ecarisaj, pe un teren de 2 hectare. Piata OSER va fi administrata de RADP Cluj.

Primaria Cluj-Napoca doreste sa mute piata de vechituri pentru ca terenul pe care a fost amplasata din 2006, langa podul Colectivistilor, din cartierul Someseni, este impropriu.

"Suprafata este mult mai mica decat cea necesara in comparatie cu numarul mare de persoane care frecventeaza piata. Nu exista utilitati pentru asigurarea functionarii si este situata la o distanta apreciabila de statiile de mijloacele de transport in comun", se arata intr-un referat intocmit de directorul Directiei Tehnice din Primaria Cluj-Napoca, Virgil Porutiu.

Referatul va fi supus dezbaterii marti, 25 mai, in sedinta extraordinara a Consiliului Local.

Viitoarea piata de vechituri va fi mutata pe un teren ce apartine Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj (RADP), care va si administra activitatea din OSER.

Transferarea administrarii in subordinea RADP Cluj inseamna salvarea regiei de la faliment, deoarece toate incasarile care vor fi realizate, din taxa de intrare de 3 lei pentru vanzatori si 1 leu pentru cumparatori, vor intra in bugetul societatii aflate in subordinea primariei clujene.

Piata de vechituri va functiona tot sambata, in perioada de vara intre orele 7.00 si 18.00, iar iarna intre orele 8.00 si 16.00.

Foto: Ovidiu Balaur

Comentarii Facebook