Opt cazuri de coronavirus în Apahida. Primarul acuză lipsa de transparență: Așa nepricepere nu am mai văzut


Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a precizat că DSP Cluj i-a comunicat abia în cursul zilei de joi, 6 august, că sunt 8 cazuri de coronavirus în localitate.

Fati susține că în localitate se știa că sunt unele persoane bolnave, dar nu erau informații oficiale, deși el este președintelui Comitetului Local pentru Situații de Urgență și ar fi trebuit să știe. ”Nu am fost informat. E cea mai slabă organizare din câte am văzut. Am aflat că avem cazuri chiar și de la finele lunii iulie. Nu este permis acest lucru. Acum am primit lista cu cele 8 cazuri. Sunt patru din Dezmir, două persoane din Sânnicoara și alte două din Apahida. Toate cazurile sunt din familii, care nu știu de unde au luat virusul”, a spus primarul Grigore Fati.

Toate cazurile au fost internate în spital, nefiind forme grave.

Grigore Fati spune că cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj i-au transmis că medicii de familie trebuie să informeze Comitetul Local pentru  Situații de Urgență, dar, culmea, medicii de familie spun că sunt ținuți în ceață și nu știu nimic despre cazuri. În plus, noua lege care reglementează starea de alertă spune că persoanele izolate trebuie să primească hrană, dar încă nu s-a dat Ordonanța de Urgență care să reglementeze cuantumul sumei pentru hrană. ”Este haos și în această privință. Ne-am fi așteptat să spună pe loc că se păstrează cuantumul din timpul stării de urgență, dar nu nu înțeleg de ce nu s-a făcut așa, iar noi stăm blocați”, a mai spus Fati.

Comentarii Facebook