Opera Română din Cluj refuză să participe la concertul de la Sala Polivalentă: S-au făcut FALSURI

 

Orchestra, corul şi artiştii Operei Nationale Române Cluj - Napoca, împreună cu conducerea interimara a Operei clujene, refuză să participe la spectacolul “Nu-i lumină nicări”, de vineri seara, de la Sala Polivalentă.

 

Artiștii susțin că ”au aparut unele probleme de ordin contractual”, mai precis că actele au fost semnate în fals din partea Asociaţiei ”Fidelia - Bucuria Operei”, co-orgaizator al evenimentului. 

 

Redăm mai jos comunicatul de presă al Sindicatului Transilvania Art.

 

Întrucât în organizarea concertului de la Sala Polivalentă din 14.11.2014 “Nu-i lumină nicări”, spectacol prezentat de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociaţia “Fidelia - Bucuria Operei”, au aparut unele probleme de ordin contractual, vă aducem la cunoştinţă următoarele aspecte.

 

Orchestra, corul şi artiştii Operei Nationale Române Cluj - Napoca împreună cu conducerea interimara a Operei clujene au ajuns la concluzia că acest contract amintit mai sus a devenit inoperabil din cauza descoperirii de ultim moment a mai multor falsuri (semnături false din partea asociaţiei “Fidelia – Bucuria Operei). 

Sabin Mircea Rus semnând contractul şi alte acte fără a avea împuternicirea din partea preşedintelui asociatiei Prof. Dr Nicolae Miu. Menţionăm că domnul Sabin Mircea Rus a ocupat şi funcţia de secretar PR, cât şi funcţia de director de programe al asociaţiei mai sus mentionate, in aceeasi perioada, fiind de asemenea membru fondator al acesteia. Considerăm aceasta ca fiind un conflict de interese.

 

Drept urmare a celor mai sus amintite s-au produs o serie de disfunctionalitati in activitatea Operei si o serie de dezinformări din partea conducerii O.N.R.C. având ca drept scop impiedicarea membrilor colectivului Operei Natioanale Romane Cluj de a ajunge la vizualizarea contractului intre cele doua parti si  dezmembrarea Sindicatului Transilvania Art, a cooptării în acest proiect a unor artişti de la Opera Naţională Română din Cluj fără a lua si brandul instituţiei şi de a plăti prestaţia artiştilor cu o sumă mai mult decât umilitoare pentru un spectacol de o asemenea anvergură.

 

În concluzie spectacolul de la Sala Polivalentă se va desfăşura fără colectivul Operei Naţionale Române.

 

Regretăm acest fapt şi îi rugăm pe spectatorii Operei Naţionale Române din Cluj să ia in considerare cele spuse de noi întrucât avem posibilitatea de a le susţine cu acte doveditoare.

 

Totodată spunem ”RUŞINE’” celor care au adus  atingere imaginii O.N.R.C. ( Directorului general Marius Budoiu, cel care a semnat contractul din partea instituţiei alături de directorul economic Mircea Cădariu si jurista Dorina Zuaiter, celui care pana acum cateva zile era angajat al Operei Nationale Romane pe functia de secretar PR, Sabin Mircea Rus, oameni care nu au reuşit decât sa arunce o pata urata atat pe institutie cat si pe intreg colectivul artistic, sa isi bata joc de spectatorii Operei si să ne inducă in eroare, pana in ultimul  moment, (spunandu-ne ca este contract, ca nu este, ca suntem obligati, ca nu suntem), fără sa parcurga etapele legale semnarii unui contract de o asemenea importanta.

 

Totodata ne ne rezervam dreptul de a instinta orgalele de drept cu privire la aceste aspecte deosebit de grave spunem noi”, precizează conducerea Sindicatul Transilvania Art într-un comunicat de presă.

 

Eveimentul urmează să aibă loc vineri, 19 decembrie 2014. Inițial s-a anunțat că vor participa la eveniment Orchestra și ansamblul de balet al Operei, Corul Facultății de Teologie Ortodoxă, Corul de Copii 'Junior Vip' și elevii Liceului de Coregrafie. Soliști vor fi, printre alții, Ștefania Barz, Lucia Bulucz, Marius Vlad Budoiu. Invitat special - Grigore Leșe . Evenimentul se va desfășura la Sala Polivalentă din oraș. Conducerea orchestrei va fi asigurată de Gheorghe Victor Dumănescu, iar ora de începere este 19.

Comentarii Facebook