OPC Cluj a amendat E.ON Distribuţie, după ce a lăsat Floreștiul fără gaz

 

Compania E. ON Distribuţie a fost amendată dur de OPC Cluj, după ce a lăsat comuna Florești fără gaz.

 

Amenda aplicată este maximul permis de lege, 30.000 de lei și a venit după ce în 14 ianuarie localitățile Florești, Gilău și Luna au fost lăsat fără gaz, din cauza unei erori umane. 

 

Primarul din Florești, Horia Șulea, a făcut plângere împotriva E.ON Gaz. ”La data de 14.01.2016, în jurul orei 16.30, pe teritoriul Unităţii Administrativ Teritoriale Floreşti a avut loc o întrerupere a furnizării de gaze naturale către consumatorii casnici sau industriali, persoane fizice sau juridice. Concret, fără nici un preaviz, în timpul consumului regulat, consumatorul, în loc de gaze naturale a primit la instalaţiile de consum un amestec de gaze cu aer. Au fost astfel afectaţi pe timp de iarnă, la temperaturi de sub ZERO GRADE CELSIUS, zeci de mii de consumatori casnici, bun platnici, cu plata serviciilor la zi. Aceştia au fost nevoiţi fie a achiziţiona instalaţii alternative de încălzit, fie a se deplasa la terţe persoane, consumatori care au avut furnizare de asemenea servicii, fie a îndura o nopate în frig. Situaţia s-a reglementat la mulţi consumatori de abia în dimineaţa zilei de 15.01.2016. În multe situaţii, consumatorii au apelat la soluţii care au dus la contorizarea aerului în loc de gaze naturale. Acest aspect a fost necesar întrucât numerele de deranjamente ale E ON ENERGIE ROMANIA SA, INCLUSIV NUMERELE DE URGENŢĂ!, au fost inapelabile timp de mai multe ore, echipajele de intervenţie neputând fi solicitate. Subliniez faptul că la Primăria Floreşti nu a fost depusă absolut nici o documentaţie privind vreo lucrare E ON ENERGIE ROMANIA SA, iar consumatorii nu au fost informaţi de nici o sistare a furnizării gazelor naturale”, a scris Șulea în plângere.

 

Compania E.On susține că sistarea gazelor în Florești a fost cauzată de repunerea în funcțiune a unei staţii de reglare-măsurare a presiunii gazelor naturale.

 

După punerea în funcţiune a unei staţii de reglare-măsurare a presiunii gazelor naturale, la reluarea alimentării consumatorilor, au apărut probleme în sistemul de distribuţie din localităţile Floreşti, Luna şi Gilău.

 

Pentru rezolvarea acestor probleme în cel mai scurt timp posibil, au fost mobilizate echipe suplimentare de intervenţie, care să susţină echipele aflate deja pe teren, în program normal de lucru”, anunță reprezentanții E.ON Gaz.

 

OPC Cluj a amendat Compania de distribuție de gaze și pentru că, pe timpul avariei, locuitorii nu au putut suna la call centerul E.ON Gaz.

Comentarii Facebook