Om căzut pe stradă în centrul Clujului. Câți s-au oprit să îl ajute - EXPERIMENT VIDEO

 

Un experiment filmat a vrut să testeze spiritul civic al clujenilor. Un tânăr a căzut pe stradă în zona zero a Clujului și a așteptat să vadă în cât timp se va opri cineva să îl ajute.

 

Acțiunea celor de la Magic People, o asociație condusă de magicianul Cristian Gog și bloggerul Dan Ciulea, a vrut să testeze cât de repede sare cineva în ajutorul tânărului căzut pe trotuar. 

 

Au fost făcute mai multe experimente. Uneori s-a oprit cineva după 3 -4 minute, dar s-a ajuns și la 10 minute fără ca cineva să îl tragă de mânecă pe tânărul ce părea a avea probleme. Probabil mulți trecători au bănuit că este vorba despre un bețiv sau drogat și că nu merită să se complice. 

 

Peste tot în lume se fac astfel de campanii. Noi nu suntem nici primii nici ultimii care încurajăm lumea să facă un lucru bun. În schimb, suntem primii din Cluj care facem acest experiment. (...) Noi sperăm ca data viitoare când dvs sau cei care văd/citesc aceste postări, treceti pe lângă un om care are nevoie de ajutor, să nu treceti nepăsători. Cu, sau fără aplauze”, au scris cei de la Magic People pe Facebook.

 

Cei care s-au oprit din drumul lor au primit aplauze din partea membrilor Magic People. 

 

Asociația este cunoscută mai ales pentru proiectul ”Nepoți de Crăciun”, prin care adună alimente pentru bunicii din casele de pensionari. 

 

Vezi AICI clipul video

Comentarii Facebook