Olimpica clujeana, despre subiectul mate-info de la BAC: "Dificil! Cred ca multi nu vor lua nici macar nota 5" VIDEO


O clujeanca medaliata de doua ori cu aur la olimpiadele internationale de matematica a rezolvat in 80 de minute subiectele de la proba de miercuri si si-a dat verdictul: "Au fost prea dificile, peste medie".

Emanuela Chereches a rezolvat subiectele de la proba de matematica in 80 de minute si a spus la final ca punctul doi i-a dat batai de cap.

"Au fost niste chestiuni destul de dificile, spun eu, in special la punctul 2. Mai dificil la punctul doi decat la punctul trei. Ar fi putut fi mai simple. Ca dificultate, sincera sa fiu, nu as spune ca acest subiect este de nivel mediu, in sensul ca un nivel mediu, dupa parerea mea, ar insemna ca un absolvent care si-a facut temele si munca in liceu ar putea sa ia macar un sapte. Dar nu cred ca e cazul pentru un asemenea subiect", a declarat Emanuela Chereches .

"Eu zic ca numai cei foarte foarte buni, care au fost pe la olimpiade si observa niste capcane si au o logica foarte bine stabilita ar putea lua o nota buna. Sub nici o forma un student normal nu ar putea sa ia 10", a mai povestit Emanuela.

Dubla medaliata cu aur la olimpiadele de matematica a mai spus ca cei care au sustinul BAC -ul in toamna vor avea dificultati in a obtine chiar si nota 5. "Este un test dificil si cred ca multi nu vor lua nici macar nota 5. Eu cand am dat BAC -ul, la cunostintele pe care le aveam atunci, daca as fi primit acest subiect nu cred ca as fi luat nota maxima", a mai precizat Emanuela Chereches.

Subiectul rezolvat de clujeanca medialiata cu aur le-a cazut absolventilor de la sectiile de matematica informatica.

Emanuela Chereches a absolvit in 2011 Facultatea de Calculatoare cu 10 pe linie si a facut parte din lotul de studenti olimpici ai Universitatii Tehnice Cluj-Napoca. Pe langa cele doua medalii de aur, clujeanca se mai lauda cu o medalie de argint si una de bronz.

Comentarii Facebook