Olimpic la fizica, picat la BAC dintr-o eroare "umana": i-au pus 2 in loc de 9, tocmai la fizica


Un elev olimpic din Baia Mare, admis la Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, a picat la BAC, fiind notat cu 2,20 la fizica.

Dupa verificarea cazului, totul s-a dovedit a fi o eroare umana a comisiei de corectare de la Colegiul Gheorghe Sincai.

Tanarul a fost admis pe baza rezultatelor de la olimpiada la Facultatea de Fizica din Cluj-Napoca inca din primavara, iar examenul de Bacalaureat a fost numai o formalitate. Cand a vazut rezultatele, insa, a constatat ca este este ultimul pe lista si ca a fost respins ca urmare a notei de la fizica, anunta emaramures.ro.

Elevul a depus contestatie si conducerea scolii l-a anuntat ca s-a produs o eroare in momentul in care profesorii din comisia de corectare au trecut notele de pe lucrare pe procesul-verbal. In loc de 9,20, cu cat i-a fost notata lucrarea la fizica, tanarul a primit doar 2,20.

"In momentul in care s-a trecut notele de pe lucrare in catalog s-a strecurat eroarea. I s-a dictat 9,20 si cel care a trecut in catalog a inteles 2,2, probabil fiind intr-o succesiune de note mici de 2 si efectiv a fost o eroare umana generata de faptul ca era tarziu, s-a lucrat mult, sub stres. Nu a dorit nimeni sa-l dezavantajeze pe elev, a fost o eroare umana. Am dispus sa se verifice toate lucrarile, adica corespondenta dintre nota de pe lucrare si cea din catalog", a declarat Filip Pavel, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Maramures, conform realitatea.net.

In urma acestui caz si a compararii notelor afisate cu cele din procesele verbale, au mai fost depistate trei cazuri similare.

"Am verificat toate lucrarile. Trei situatii au fost, trei candidati. I-am descoperi odata cu cazul sesizat", a mai precizat purtatorul de cuvant al ISJ Maramures.

Cei vinovati de aceste greseli nu vor fi sanctionati, deoarece a fost vorba despre o "eroare umana".

Comentarii Facebook