Olimpiada nationala la Limba Maghiara se tine la Cluj


In perioada 30 martie - 2 aprilie, la Cluj-Napoca se desfasoara etapa nationala a Olimpiadei de Limba si Literatura Maghiara "Mikes Kelemen".

La aceasta competitie scolara gazduita de Liceul Teoretic "Bathory Istvan", participa 143 de elevi din 17 judete.

Festivitatea de deschidere din 30 martie 2012 va avea loc la Colegiul Academic de la ora 17 si va fi urmata de un spectacol liric la Liceul Teoretic "Bathory Istvan" din Cluj-Napoca.

Elevii calificati la etapa nationala vor sustine proba scrisa pentru disciplina limba si literatura maghiara in data de 31 martie 2012, ulterior acestia fiind oaspetii unor activitati conexe competitiei: turul interactiv al orasului, prelegere stiintifica de literatura, intâlnire cu scriitori contemporani clujeni, vizionarea unui spectacol de opera, excursie tematica.

Afisarea rezultatelor se va face pe data de 1 aprilie 2012, dupa care elevii si profesorii participanti sunt invitati la o cina festiva.

Premierea elevilor va avea loc in 2 aprilie 2012 la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca in cadrul festivitatii de incheiere a Olimpiadei de Limba si Literatura Maghiara "Mikes Kelemen". 

Comentarii Facebook