”Oamenii întreabă, mediciniștii răspund”, campanie GRATUITĂ de informare despre COVID-19 inițiată de studenții clujeni


”Oamenii întreabă, mediciniștii răspund” este o nouă campanie de informare organizată de voluntarii Medici Pentru Tine, proiect organizat de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj, campanie care are loc, de această dată, în mediul online. 

Evenimentul se desfășoară pe pagina de Facebook a proiectului Medici Pentru Tine, unde oamenii pot folosi mesageria paginii pe întreaga perioadă a zilei, pentru a pune orice întrebare cu privire la noul virus. Studenții la medicină vor răspunde zilnic la toate întrebările , în intervalul orar 18.00-20.00. 

Noua campanie a fost inițiată la sugestia lui George Voicescu, student în anul V în cadrul UMF Cluj și paramedic voluntar SMURD Cluj, în colaborare cu voluntarii proiectului și mediciniștii din anii IV-VI.

Fiecare dintre noi avem o bulă în mediul social și avem tendința să generalizăm tot ce se găsește în bula noastră. Generațiile obișnuite cu mediul online pot să depisteze ușor un fake news, însă pentru părinții sau bunicii noștri nu este la fel de ușor. Pentru a veni în ajutorul oamenilor, le oferim posibilitatea să ne adreseze întrebările lor, iar noi vom oferi informații din surse verificate, credibile”, spune George.

Înțelegem cât de stresantă poate fi această perioadă pentru majoritatea oamenilor. Apelăm la înțelegerea dumneavoastră și vă rugăm să respectați normele comunicate de autorități. Informarea corectă vă poate ajuta să gestionați mai bine situația actuală. Nu ezitați să ne scrieți! Suntem aici pentru dumneavoastră!”, spune Ioana Mureșan, voluntar al proiectului Medici Pentru Tine.

Magda Olaru, coordonatoarea  proiectului Medici Pentru Tine, motivează demararea acestei campanii: ”Considerăm necesară această campanie datorită multitudinii surselor de informare existente. În situația actuală, atunci când informațiile distribuite în mediul online sunt contradictorii, este important să știm cum să le alegem pe cele potrivite. De aceea una dintre recomandări este chiar informarea din surse sigure. Noi dorim să contribuim la informarea corectă a populației și să creștem nivelul de conștientizare. Doar în momentul în care oamenii înțeleg situația, reacționează corespunzător. Le stăm la dispoziție pentru orice întrebare au despre acest subiect: de la definirea virusului până la procesul de dezvoltare al unui vaccin. Am selectat împreună voluntarii cei mai informați, iar aceștia sunt pregătiți să vă răspundă întrebărilor despre SARS-COV-2.”     

Prin această inițiativă mediciniștii doresc să contribuie la eforturile autorităților și să vină în ajutorul persoanelor care au nevoie.

Răspunsurile oferite vor fi atât în limba română, cât și în limbile engleză și maghiară.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/medicipentrutine/


Comentarii Facebook