Oamenii din Apahida reclamă întreruperi frecvente, de scurtă durată, pe rețeaua electrică. Ce răspunde Electrica


Apahida a înregistrat în ultimele două săptămâni zilnic întreruperi ale alimentării cu energie electrică, iar Primăria Apahida a reclamat acest lucru la Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A.

În numele locuitorilor comunei Apahida, vă rog să dispuneţi o verificare extinsă a reţelelor de distribuţie a energiei electrice pentru comuna noastră.

Căderile de tensiune, cu durata între câteva secunde şi câteva ore, au devenit un obicei nedorit pentru Apahida. Sunt convins că aţi constatat acest lucru din numeroaselele sesizări depuse de cetăţenii noştri.

Din experiența proprie, pot să vă spun că am avut aproape în fiecare zi căderi de tensiune la sediul Primăriei. Aceleaşi experienţe ne sunt comunicate zilnic de cei ce locuiesc în satele comunei.

Vă rog să aveţi în vedere că suntem în plin sezon de iarnă, iar încălzirea termică depinde de energia electrică pentru mulţi dintre noi. De asemenea, faptul că trăim o perioadă în care foarte multă lume lucrează de acasă, iar şcoala se desfăşoară online, accentuează şi mai mult nevoia unei alimentări de energie fără sincope.

în plus, aceste căderi de tensiune pot genera daune ale electrocasnicelor sau ale altor aparate ce funcţionează cu energie electrică, fapt ce poate genera alte nemulţumiri ale cetăţenilor.

Am speranţa că veţi verifica această situaţie şi veţi dispune măsurile necesare pentru remedierea ei. Cu stimă, Grigore Fati, Primarul comunei Apahida”.

SDEE Transilvania Nord– Sucursala Cluj-Napoca susține că este la curent cu aceste probleme și că se fac verificări în teren.

Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, vă informăm că întreruperile de scurtă durată în alimentarea cu energie electrică din localitățile Apahida și Sânnicoară sunt de natură accidentală și au fost provocate de evenimente trecătoare în instalațiile de distribuție. Cauza acestora nu poate fi stabilită cu certitudine, însă fenomenele atmosferice sau vegetația care atinge liniile electrice sunt factori care ar putea provoca aceste întreruperi trecătoare.

Echipele de intervenție ale SDEE Transilvania Nord-Sucursala Cluj-Napoca au inițiat  acțiuni de control pe linia electrică Jucu-Apahida, încă din data de 27.11.2020 și continuă inspectarea instalațiilor pentru a identifica și remedia defecțiunile, iar în data de 9.12.2020 este programată o lucrare de toaletare a vegetației în localitatea Sânnicoară.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și asigurăm toți utilizatorii rețelei că depunem toate eforturile pentru alimentarea cu energie electrică în condiții normale, conform schemei de funcționare”, precizează Biroul de presă al SDEE Transilvania Nord– Sucursala Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook