Oamenii cu dizabilități vor putea schia pe pârtia Feleacu! Un grup de voluntari ajunge la Cluj


Cu ajutorul unor dispozitive special create pentru ei, persoanele cu dizabilități vor putea coborî pe pârtia Feleacu, alături de voluntarii organizației Caiac SMile. 

Duminică, 30 ianuarie, între orele 12 și 17, reprezentanții Caiac SMile vor fi prezenți pe pârtie, pregătiți să-i inițieze în acest sport pe oamenii speciali care li se vor alătura. Aceștia vor avea la dispoziție patru monoschiuri, dispozitive special create pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, cu ajutorul cărora se vor bucura de coborâri line pe pârtie. 

Voluntarii precizează că nu este nevoie de înscriere sau programare pentru încercarea monoschiurilor.

Activitatea de la Cluj este cea de-a doua a campaniei inițiate de Asociația Caiac SMile, care poartă denumirea „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”. Prima activitate a fost desfășurată între 21 și 26 ianuarie la Vatra Dornei și a adus pe pârtie aproximativ 50 de persoane cu diferite dizabilități, alături de familiile lor din județele Moldovei, dar și din Sibiu, Constanța sau Bistrița. 

Si oamenii cu dizabilitati isi doresc sa schieze (1).jpeg

Au fost zile pline, sunt impresionat de fiecare poveste, de la fetița care s-a născut cu dizabilități și nu a mers niciodată, dar a reușit să se dea pe schiul special, la călugărul de la Apuntat care a avut un accident acum câțiva ani și a învățat un alt stil de viață, până la băiețelul David care a fost schior de performanță și apoi, din cauza unei tumori, nu a mai urcat pe o pârtie de 11 ani”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile, după evenimentul organizat la Vatra Dornei.

Comentarii Facebook