O școală din județul Cluj trece în scenariul trei, după ce au apărut cazuri de COVID 19

 

Școala din comuna Cornești, județul Cluj, intră îân scenariul trei, adică toți copiii vor învăța de acasă, online, după ce au apărut alte trei cazuri de coronavirus în localitate.

În comuna Cornești au fost cazuri și în urmă cu circa 2 săptămâni, ceea ce a dus incidența la mai mult de trei cazuri la mia de locuitori, fiind cinci cazuri în toată comuna de 1.300 de oameni. Între timp, aceștia s-au vindecat și s-a crezut că școala va putea începe conform scenariului 2, adică cu ”participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie”.

În aceste zile au mai fost depistate trei noi cazuri de COVID 19, iar autoritățile au plasat comuna sub incidența scenariului trei, adică toți elevii învață de casă. Copiii vor reveni la școală numai după ce lucrurile vor reveni la normal. 

CJSU a decis azi, ca urmare a informarii de către DSP cu privire la rata incidentei cazurilor pozitive din comuna Cornești (care depășește 3 cazuri la 1000 locuitori), ca începând de mâine 15 septembrie, unitatea de învățământ din acest UAT sa treacă la scenariul 3 (învățământ online). Alte modificări nu exista la nivelul unităților de învățământ din județ. Scenariile se vor actualiza săptămânal, sau ori de câte ori va fi nevoie, în funcție de situația epidemiologică existenta la nivelul fiecărui UAT”, a anunțat prefectul județului Cluj.

Conform legii, dacă într-o localitate sunt mai multe de trei cazuri la o mie de locuitori cursurile școlilor se suspendă și se trece la învățământul online. 

Comentarii Facebook