O persoană a decedat, iar altele au ajuns la spital, după ce s-au electrocutat pe lacul Tarnița


Mai multe persoane au fost electrocutate, luni seară, pe lacul Tarnița, in localitatea Somesul Cald, in timp ce incercau sa lanseze o hidrobicicleta la apa.

Politia a fost sesizata in jurul orei 21.20 despre incidentul produs. Din primele constatari, patru persoane care incercau sa lanseze o hidrobicicleta in apa s-au electrocutat. Alte patru persoane au sarit in ajutor, fiind electrocutate si acestea cand au sarit in apa, scrie gherlainfo.ro.

Astfel, un barbat in varsta de 30 de ani a intrat in stop cardio-respiratoriu, iar manevrele de resuscitare efectuate de echipajele medicale deplasate la fata locului au ramas fara rezultat, in cele din urma constatandu-se decesul. Persoana decedata era domiciliata in localitatea Aghires din judetul Salaj.

Celelalte persoane implicate in eveniment sunt din localitatile Zalau si Ciocmani, judetul Salaj si din Gilau, judetul Cluj.

Un echipaj de la compania de electricitate a fost solicitat pentru a interveni la locul dramei.

Politia continua cercetarile in acest caz pentru a stabili imprejurarile exacte in care s-a produs evenimentul.

------------------

UPDATE

 

E o tragedie. Este în desfășurate o anchetă. A decedat un tânăr de 30 de ani și alți nouă au fost electrocutați. 

 

Este o cabană, deținută de o persoană fizică, care a fost închiriat unui grup de tineri, pe timp de șapte zile, cu acces la debarcader. Tinerii aveau acces și la o hidrobicicletă.

 

Luni seara, tinerii au petrecut și au vrut să coboare hidrobicicleta cu un troliu pe apă. Cablul de coborâre a venit în contact cu faza de alimentare a motorului electric și s-a făcut un contact inclusiv cu apa din jurul hidrobicicletei. Unul dintre tineri era cu mâna pe o zona metalică, probabil pe cablul troliului, și nu a mai putut fi resuscitat.

 

Problema cea mai nefericită este că nimeni din zona lacului nu respectă zona de siguranță a lacurilor. Este vorba de zona malului. Toți și-au îngrădit terenul până la lac. Și-au făcut debardere private și publice, majoritatea fără autorizație”, a precizat prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan.

 

Acesta a precizat că l-a informat și pe secretarul de stat Raed Arafat. ”Se pare că aceasta este situația la toate lacurile din România și va trebuie făcut ceva”, a mai spus Vușcan.

Comentarii Facebook