O noua materie pentru elevii din România. Ce ar putea învăța aceștia la școală


Elevii din România ar putea studia o nouă materie la școală. Profesorii au ajuns la concluzia că această nouă materie trebuie predată copiilor, deoarece aceștia au lacune serioase și pur și simplu nu știu cum funcționează statul român.

O nouă materie școlară ar putea fi predată în România

Mulți elevi se plâng că sistemul educativ din România este unul foarte stufos și plin de materii care nu îi ajută în viață. Ei bine, acum profesorii vor ca elevii să studieze o materie care să le explice cum sunt făcute legile și trebuie să fie pregătiți pentru situații în care ar putea avea de-a face cu legea.

Doru Grădinaru e profesor de educație civică și atrage atenția că legile din România trec în fiecare an prin multe schimbări, pe care elevii trebuie să le cunoască. Așadar, profesorii consideră că elevii ar trebui să studieze educația juridică.

„Nu au, în majoritatea lor, cunoștințe cu privire la cum funcționează statul”

Absolvenții, din păcate, nu au, în majoritatea lor, cunoștințe cu privire la cum funcționează statul, cum funcționează instituțiile, cum se face o lege. 18 discipline, dar niciuna nu te pregătește să fii cetățean. Această disciplină poate fi predată încă din clasa a 5-a”, a declarat profesorul Doru Grădinaru pentru Alephnews.

Și elevii sunt de acord cu noua materie, deoarece vor să știe care le sunt drepturile, dar și obligațiile.

Educația juridică este destul de importantă indiferent dacă vrem să urmăm dreptul , pentru că toată lumea ar trebui să știe legile. Asta nu mi se pare ok, că școala nu-i învață. Bine, acum nu zic să memorăm zeci de legi sau câte sunt în România, dar măcar acolo să știm care sunt drepturile unui copil, care sunt responsabilitățile”, a declarat pentru aceeași sursă, Andrei Roman, elev în clasa a VIII-a.

Și părinții văd această inițiativă ca fiind una foarte bună. Tatăl unui copil de 14 ani consideră că pe lângă educația juridică trebuie introdusă în programa școlară și educația financiară, cât și educația de securitate cibernetică.

Cred că ar fi foarte necesară introducerea educației juridice așa cum ar fi foarte necesară și introducerea unei educații financiare și, la fel, cum ar fi foarte necesară unei educații de securitate cibernetică”. 

În 2019, 11 copii au ajuns în fața judecătorilor.


Comentarii Facebook