O minoră de 15 ani, plecată dintr-un centru de plasament din Cluj, a fost implicată într-un accident grav. Șoferul era rupt de beat




O minoră de 15 ani, aflată în îngrijirea Direcției pentru Protecția Copilului Cluj, a fost implicată într-un grav accident rutier, cauzat de un șofer care s-a urcat rupt de beat la volan. Șoferul care a comis accidentul avea o alcoolemie de 1.60 mg/l în sânge.

Șoferul unei dubițe, Marian Diamandi a pierdut controlului volanului, după ce a efectuat o depășire periculoasă, și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În dubița de transport marfă se mai afla Ioana Smical, de 15 ani, care a suferit răni grave, fracturi la nivelul coastelor, nasului și la un picior. Accidentul a fost catalogat de polițiști ca fiind foarte grav, scrie evz.ro.

Ioana Smical se află în îngrijirea statului, fiind internată împreună cu sora sa mai mică, la centrul Perlino, aflat în subordinea Dire Județene pentru Protecția Copilului Cluj, centru specializat în consilierea copiilor abuzați, neglijați și exploatați de către părinți.

Surse din cadrul acestei instituții, au declarat că tânăra a plecat în cursul zilei de vineri, fără însoțitor, de la centrul Perlino spre localitatea Gârbau, unde locuiește asistentul maternal care se ocupa de creșterea și educația ei.

În mod normal din centrul Perlino nu pleacă nimeni fără însoțitor, nici în oraș și nici spre alte localități unde locuiesc rude sau asistenții maternali ai copiilor. La Direcția pentru Protecția Copilului nu se mai respectă niciun regulament. Copilul în cauză a plecat fără însoțitor spre o localitate aflată la peste 25 de kilometri de oraș și putea păți orice pe drum încolo sau înapoi spre centru, fapt ce s-a și întâmplat”, spune un oficial de la Direcția pentru Protecția Copilului Cluj.

Oficialii de la Direcția pentru Protecția Copilului Cluj spun că minora ar fi ajuns la Gârbău în cursul zilei de vineri, iar duminică seara trebuia să se întoarcă la centrul de plasament.

A fost condusă de asistentul maternal spre stația de autobuz pentru a lua cursa spre Cluj Napoca. Între timp a făcut cu mâna la ocazie și a așa a ajuns în dubița de marfă care s-a răsturnat. Asistentul maternal nu se știe unde era dar vom investiga și cum a plecat din centru fără acordul cuiva și fără însoțitor și cum a ajuns să se urce într-o mașină de ocazie condusă de un șofer foarte beat”, a spus Dan Tămaș, directorul Direcției pentru Protecția Copilului Cluj.

Totodată, aceleași surse precizează că directorul cetrului Perlino, Dana Joldea a știut de faptul că tânăra a plecat din centru spre localitatea Gârbău.

A mai plecat de foarte multe ori. Lucrurile par mai complexe. Se pare că Ioana Smical îl cunoștea mai bine pe șoferul care a provocat accidentul. Se spune că și șoferul locuiește în aceeași localitate Gârbău și că este angajat la firma care se află în proprietatea asistentului maternal”, mai spun sursele EVZ.

Comentarii Facebook