Miercuri 24 Aprilie

O mie de ghivece cu panseluțe, oferite gratuit clujenilor în Piața Unirii - FOTO

 

Clujenii și turiștii care au trecut duminică, 11 mai, prin Piața Unirii au avut surpriza să primească... panseluțe. 

 

O mie de ghivece cu flori au fost înșirate dis-de-dimineață în piață, alături de un panou explicativ care invita trecătorii să-și aleagă câte un ghiveci și să-l ducă acasă. Acțiunea a promovat festivalurile Photo Romania (16-25 mai) si Jazz in the Park (4-6 iulie).

 

Iubim Clujul și ne-am dorit să contribuim cu un zâmbet și o floare la viața orașului. Am întâlnit astăzi oameni de toate felurile, de la bunici ieșiți la plimbare la familii tinere cu copii, precum și mulți străini, aflați în vizită în oraș. Cu toții au fost curioși de acțiunea noastră, și-au ales cu mare grijă câte un ghiveci și ne-au spus că le-ar plăcea să vadă asemenea evenimente cât mai des. Ne-am bucurat să aflăm că Photo Romania Festival și Jazz in the Park sunt așteptate cu mare interes”, a declarat Alin Vaida, din partea organizatorilor.

 

N-am mai văzut o astfel de promovare la noi în oraș și mă bucur că se face și așa ceva. Este o campanie frumoasă, care însuflețește centrul. Știam de cele două festivaluri, dar parcă acum le aștept și mai tare”, a spus Alina, o tânără ieșită la plimbare cu prietenele.

 

Turiștii străini care-au trecut prin piață au apreciat și ei acțiunea. ”Și la noi se fac tot felul de campanii de promovare, dar încă nu am văzut o campanie unde să se ofere flori ca invitație la un festival de fotografie și un festival de jazz. Mi se pare o alăturare foarte potrivită”, a explicat Mathias, un inginer din Germania aflat în vizită la Cluj.

Comentarii Facebook