O învățătoare din Cluj i-a emoționat până la lacrimi pe părinți cu un gest excepțional: „Grija primează în fața festivităților din careu”


O învățătoarea de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, din Cluj-Napoca, i-a surprins plăcut pe părinții unei clase I cu un gest minunat. Clujeanca le-a pregătit micuților un „kit de supraviețuire pentru clasa I”, lucru care i-a lăsat fără cuvinte pe părinți.

Rodica Gavriș-Pascu, de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” a pregătit un „kit de supraviețuire în clasa I”, adică un plic în care erau mai multe obiecte și o scrisorică, în care, scris cu litere de mână, era explicată semnificația fiecărui obiect: O steluță (abțibild) - fiecare strălucește în felul său; o radieră - e firesc să greșim; o scobitoare - culegem ceea ce e bun; rezervă (de stilou-nr) - avem grijă de noi; un plasture- avem grijă de ceilalți; un burețel – ștergem lucrurile neplăcute; puf – pentru un an catifelat; agrafă de birou – ținem aproape unii de alții; ciocolată – no comment.

„Ideea nu e nouă, ei sunt a treia mea generație care primesc un astfel de kit în clasa I. Din 2013, de când l-am popularizat, l-au mai preluat și alți colegi, l-au adaptat. Și eu m-am inspirat, la rândul meu, de la colegi din USA, unde grija pentru prima zi de școală și conectarea în plan emoțional primează în fața festivităților din careu”, a explicat învățătoarea Rodica Gavriș pentru „Adevărul”.

„Am fost emoționată până la lacrimi de acest gest superb”, a declarat o mămică, potrivit sursei citate.

ni.jpeg

Comentarii Facebook