O groapă de gunoi ilegală din Cluj, desființată de Garda de Mediu


Gropile de gunoi ilegale sunt o veche practică în România, rareori sancționată. Mii de astfel de gropi clandestine au fost desființate după integrarea în Uniunea Europeană, însă nu toate. O sesizare cu privire la o groapă ilegală de gunoi din zona fostei Uzine Chimice din Turda a dat roade, iar Garda de Mediu a intervenit

Acum o lună am sesizat Garda de Mediu cu privire la existența unei gropi de gunoi ilegale în zona fostelor Uzine Chimice, un pericol pentru sănătatea antreprenorilor care își desfășoară activitatea în zonă și a cetățenilor care locuiesc în preajma punctului contaminat. În urma sesizării noastre și a dispoziției Gărzii de Mediu, administrația Matei a ieșit din amorțire și a făcut curățenie. Foarte târziu, dar bine că a făcut.”, anunță USR Turda.

De asemenea, îndemnându-i pe cetăţeni să continue să semnaleze și să sesizeze derapajele administrative.

Dragi turdeni, vă încurajăm să fiți civici, să semnalați și să sesizați orice derapaj administrativ sau lucru de mântuială executat din bani publici. Este singura metodă la care reacționează administrația "Prea-plinului-de-el" Matei”, adaugă USR Turda. 

foaie.jpeg

Comentarii Facebook