O femeie a murit în Sălaj pentru că dispecerul a sunat prea târziu după ajutor la Cluj. Ei nu aveau ambulanțe libere


Un accident rutier, soldat cu moartea unei persoane, a avut loc, marți seara, pe DN1C Dej-Baia Mare, pe raza localității Glod.

O femeie in varsta de 73 de ani a decedat dupa ce s-a angajat in traversarea neregulamentara a drumului, fara sa se asigure. Imediat dupa impact, oamenii au sunat disperati la 112, dar judetul Salaj nu avea nicio ambulanta cu medic disponibila. Abia dupa aproape 20 de minute, cineva din dispeceratul 112 Salaj s-a gandit sa ceara ajutor in judetul Cluj, scrie dejeanul.ro.

Astfel, a fost solicitat un echupaj SMURD de prim-ajutor de la Dej și o ambulanță de la Gherla, însă după 45 de minute de drum, medicii clujeni nu au mai putut să o salveze pe femeie.

Potrivit sursei citate, femeia de 73 de ani din Ileanda a mers cu o masina de ocazie pana in Glod, pentru a-si vizita fiica. Soferul a oprit in statia de autobuz, iar aceasta a coborat. Nu s-a asigurat si s-a angajat in traversarea drumului national prin loc nemarcat cu trecere pentru pietoni, fiind accidentata de o autoutilitara condusa de un sofer din Radauti.

Martorii au sunat rapid la numărul de urgențe, primul apel fiind înregistrat la or 19.08, însă un echipaj de salvare întârzia să apară, așa că aceștia au continuat să sune.

Autospeciala SMURD de la Ileanda era stricată, iar Ambulanța Sălaj nu avea niciun echipaj liber în zonă.

Totuși, abia după aproape 20 de minute de la primul apel, la ora 19.25, dispecerul din Sălaj a solicitat ajutor din Cluj, însă până când a ajuns primul echipaj, de la SMURD, era deja aproape ora 20.00, iar când au sosit și medicii de la Gherla, nu se mai putea face nimic pentru femeia lovita.

De asemenea, nici poliția se pare că nu a sosit la fața locului până după ora 21.00.

Comentarii Facebook