Vineri 3 Februarie

O elevă din Cluj-Napoca, cel mai mare punctaj din lume la un examen Cambridge

 

O elevă din Cluj-Napoca, de la o școală privată a obținut cel mai mare punctaj din lume la un examen Cambridge l-a obţinut o elevă din Cluj.

 

Maria Bega este în clasa a douăsprezecea la o școală din Cluj-Napoca acreditată și pe curriculumul românesc şi pe cel Cambridge. Maria a obținut cel mai mare punctaj din lume la un examen Cambridge la Limba Franceză. 

 

Tânăra a fost acceptată la marile universități din Europa, dar a ales să studieze la Facultatea de Psihologie din cadrul UBB.

 

”Încă din primii ani la Transylvania College, Maria şi-a exprimat interesul de a se implica în proiectele şcolii, ca membră a echipei de ambasadori şi media, dar şi în activităţi de voluntariat, contribuind inclusiv la construirea unei case pentru o familie în proiectul Habitat for Humanity. Este un exemplu pentru toţi elevii noştri şi, odată cu acest rezultat, va rămâne un reper şi o sursă de inspiraţie pentru generaţiile care îi vor urma”, a declarat Ruxandra Mercea, directorul executiv al școlii.

 

Premiile Cambridge ”Top in the World” se oferă elevilor din întreaga lume care susţin examene Cambridge la disciplinele studiate în liceu şi care obţin cele mai bune rezultate pe plan global la una dintre disciplinele de examen. Marile universități ”vânează” elevii care obțin rezultate foarte bune la aceste teste.

Comentarii Facebook