O elevă a fost agresată de agentul de pază la Liceul de Transporturi din Cluj. UPDATE: Eleva a fost sancționată


O elevă de la Liceul Lia (Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Raluca Ripan) din Cluj-Napoca a fost agresată în această dimineață în jurul orei 8.30 de către agentul de pază de la Colegiul Tehnic de Transporturi "Transilvania" din Cluj-Napoca.

 

Până la ora 10.30, conducerea liceului nu raportase incidentul la Inspectoratul Școlar Cluj. Conducerea Inspectoratului a aflat de la reporterii Știri de Cluj de situația creată în cadrul Colegiului. 


După primele verificări efectuate, inspectorul școlar general Valentin Cuibus a declarat că fata, care este elevă a Liceului Lia, situat în apropierea Colegiului de Transporturi, lipsea de la ore când a încercat să intre în Liceul de Transporturi, nu se știe din ce motiv. In acel moment, aceasta se pare ca a avut o altercație cu agentul de la firma privată de pază.

Martorii spun ca fata l-ar fi înjurat pe agentul de paza.

"Directoarea mi-a declarat că a fost un incident după ce fata a încercat să intre în școală neavând dreptul în timpul orelor. A folosit un limbaj nepotrivit cu paznicul, care a împins-o, iar fata a căzut și i s-a spart telefonul. De asemenea, mi s-a spus că fata nu a fost lovită de paznic, dar indiferent dacă a fost lovită sau doar împinsă, agentul de pază a avut un comportament nepotrivit. Vom lua legatura cu firma de pază pentru a-l retrage de acolo. Inspectoratul Școlar nu are abilitatea de a-l da afară, existând un contract între școală și firma de pază", a declarat Valentin Cuibus, inspector școlar general ISJ Cluj.

-----------------------

UPDATE

 

Elevei i s-a aplicat un avertisment la Legea 61/1991 pentru încălcarea normelor legale de acces în sediul unei instituții de învățământ”, au precizat polițiștii.

 

Poliția a fost sesizată de paznicul școlii.

Comentarii Facebook