O echipă de studenți de la Cluj a bătut unele dintre cele mai prestigioase universități din lume la un concurs în SUA FOTO VIDEO


O echipă de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a luat locul doi la prestigiosul concurs SDC (Seismic Design Competition), desfășurat in Boston Massachusetts, învingând unele dintre cele mai prestigioase universități din lume.

La ediția din acest an au participat 35 dintre cele mai renumite universitati din lume, printre care : University of California, California State University, University of British Columbia, Standford University, University of Michigan.

Echipele participante la concurs au trebuit să prezinte un design de clădire cât mai eficient în fața cutremurelor, care să fie avantajos atât din punct de vedere al profitului adus de închirierea acesteia, cât și în privința costurilor de producție și reparație în caz de seism.

In urma prezentarilor si testelor efectuate echipa Universității Tehnice din Cluj Napoca a avut un profit de $705.573, clasandu-se pe locul 2.

Locul 1 a fost obținut de University of California, Berkeley, iar a treia în clasament a fost University of California, Los Angeles.

Echipa studenților clujeni a fost formată din Țigănescu Alexantru, Musta Paul-Ștefam, Carpea Ana-Maria, Fățan Iulia-Elena-Maria, Chiș Andrei-Mihai, Terec Mircea Alexandru, Greceniuc Alexandru Ivan, Coman Andreea-Diana, Sarkozi Norbert-Peter.

A fost o săptămână superbă, ca un maraton. Unul în care am îmbinat vizitarea celor mai interesante locații din Boston, ca Harvard, MIT , Museum of Science, cu participarea la cea mai importantă competiție de inginerie seismică pentru studenți.

Concursul în sine ne-a oferit posibilitatea de a cunoaște studenți de la alte universități de prestigiu, de a ne raporta la modul lor de gândire și de viață, de a lega prietenii. Unii mai bine pregătiți, alții cu proiecte realizate pe ultima sută de metri, fiecare echipă a venit cu idei noi, concepte originale, a fost o interacțiune și un schimb de experiență extraordinar.

Tot în cadrul conferinței, ne-am remarcat ca o echipă cu un proiect solid, care știe să depașsească cu brio orice problemă aparută. Am reușit să impresionăm juriul atât cu arhitectura clădirii cât și cu macheta realizată de noi, posterul, predicțiile, iar rezultatul final a reflectat munca depusă de întreaga echipa, atât pe partea efectivă de construcție a machetei, cât și pe analizele pe care le-am realizat și pe care le-am îmbunătățit constant”, a spus Alexandru Țigăneanu, liderul echipei.

Comentarii Facebook