O dată cu venirea primăverii, se reia în Cluj-Napoca turismul cu cerșetori aduși cu mașina din Alba și Sălaj - VIIDEO


Cerșetorii și-au stabilit cartierul general în Grigorescu, o dată cu venirea primăverii. 

Un cititor Știri de Cluj i-a filmat în timp ce stăteau de povești. ”Își fac nevoile peste tot, fura biciclete, plin de pet-uri de bere. La coloane e plin de cersetori care isi fac nevoile acolo. Agresează bătrânii”, ne-a relatat clujeanul.

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a declarat pentru Știri de Cluj că sunt mari probleme cu cerșetorii, care sunt aduși cu mașinile din județele învecinate.

Sunt aduși din Sălaj și Alba și lăsați în oraș, după care sunt preluați și duși acasă. Este o practică deja veche, pe care nu reușim să o stârpim. Am acționat și cu procurorii, am făcut plângeri penale, dar echipele se tot schimbă”, a precizat Dan Tarcea.

Acest turism cu cerșetori este practicat în Cluj-Napoca de circa 10 - 15 ani, fiind ”finanțat” de generozitatea clujenilor. De obicei sunt folosiți copii sau vârstnici, pentru a stârni compasiunea. 

Un cititor Știri de Cluj ne-a semnalat cazul. Dacă ați văzut un incident care poate deveni o știre, ne puteți scrie pe Facebook, Whatsapp (0722804093) sau pe office@stiridecluj.com.

Comentarii Facebook