O creșă din Florești a fost închisă după ce trei angajați au fost depistați cu COVID-19


Primăria Florești anunță că suspendă activitatea Creșei Cetatea Fetei, in urma confirmarii a trei cazuri de COVID19, în baza notificării oficiale din partea Direcției de Sănătate Publică.

Directia de Sanatate Publica a judetului Cluj a transmis oficial in aceasta dupa-amiaza(n.red. joi) dupa ora 17:00 printr-o adresa, confirmarea unui numar de trei cazuri de COVID19, in cadrul personalului angajat al Cresei Cetatea Fetei din comuna Floresti”, transmit reprezentantii Primăriei Florești.

Potrivit “Procedurii  Operationale privind planul de actiune in cazul infectarii cu virusul sars-cov-2 a personalului angajat sau a copiilor care frecventeaza cresa si planul de actiune privind desfăsurarea activitatilor creșei Cetatea Fetei, aflata in subordinea Primăriei Florești in perioada starii de alertă/urgenta/epidemie”, activitatea Cresei se suspenda.

In urma notificarii DSP Cluj, dupa efectuarea anchetei epidemiologice la cazul initial de infectare cu coronavirusul Sars Cov-2, vor fi adoptate urmatoarele masuri:

– se decide izolarea la domiciliu a cazurilor confirmate pentru 14 zile de la testarea RT PCR pozitiv

– carantinarea contactilor directi familiali

– carantinarea copiilor din Grupa IEPURASI in perioada 16-23 decembrie 2020

– carantinarea copiilor din grupa ARICI in perioada 15-28 decembrie 2020

– suspendarea activitatii Cresei Cetatea Fetei pana in data de 23 decembrie 2020.

– instituirea masurilor de curatenie si dezinfectie, precum si respectarea masurilor specifice raspandirii infectiei cu Sars Cov 2.

Comentarii Facebook