O clujeancă propune indicatoare și limită de viteză pentru bicicliști în Parcul Central: ”Copilul meu a fost lovit de un biciclist”


O clujeancă propune măsuri de siguranță suplimentare pentru pietoni în Parcul Central. Aceasta se plânge de lipsa unei piste de bicicliști semnalizată corespunzător pe toată lungimea traseelor.

Femeia s-a confruntat direct cu această problemă. Aceasta susține că u bici clist i-a lovit copilul de 18 luni.

Aleile pentru biciclisti si cele pentru pietoni sunt marcate doar la intreare in parc nu si pe lungimea traseelor, astfel ca in realitate nu exista nici o alee care sa poata fi promenada pentru pietoni fara pericolul de a fi lovit de biciclisti. Biciclistii folosesc toate aleile din parc, merg in viteza si nu de putine ori am fost martora la accidente in care persoane in varsta sau copii au fost loviti de biciclisti. Din pacate, inclusiv copilul meu de 18 luni a fost lovit de un biciclist care gonea pe aleea pentru pietoni, motivand ca nu a vazut nici o restrictie de biciclete sau de viteza”, se plânge femeia pe domnuleprimar.ro.

Clujeanca propune mai multe măsuri de siguranță pentru pietoni.

Va rog sa faceti demersurile necesare pentru a asigura conditii de siguranta pentru PIETONI in Parcul Central , in acest sens va sugerez:

1. Amplasarea de indicatoare cu semnul de interzis vehiculelor / bicicletelor pe lungimea aleilor destinate EXCLUSIV pietonilor astfel incat restrictia sa fie vizibila din orice punct de intrare in parc.

2. Amplasarea de indicatoare cu limita de viteza pentru vehicule/ biciclete astfel incat restrictia sa fie vizibila din orice punct de intrare in parc.

3. O mai buna supraveghere din partea politiei comunitare – sa fie simtita prezenta lor in special in zilele de sarbatoare vcand este aglomerat, si aplicarea de sanctiuni pecuniare pentru cei care nu respecta regulile”, propune femeia.

Comentarii Facebook