O clujeancă doarme cu cei doi copii pe o bancă din Parcul Central! UNDE s-a ajuns? Cum îi ajutăm?

 

O mămică din Cluj a ajuns să doarmă pe o bancă din Parcul Central cu cei doi copii, elevi de 9 și 10 ani, pentru că au fost dați afară din chirie. 

 

Clujeanca nu a cerșit mila nimănui, ci s-a descurcat așa cum a putut. Cei trei au fost văzuți într-o seară de o tânără, care și-a rupt câteva minute pentru a-i întreba ce fac noaptea pe o bancă în parc.  

 

Ioana Stîngaciu a descris totul pe contul ei de Facebook, pentru a-i ajuta pe cei trei. ”Am gasit o femeie dormind pe banca in Parcul Central. Nimic anormal pana acum, mai ales ca o vazusem si saptamana trecuta. Dar, de aceasta data, cu ea pe banca mai dormeau un baietel si o fetita. Mici, slabuti si cam stravezii. 

 

Am aflat ca si-au pierdut chiria. Mama isi luase o zi libera ca sa-i duca in prima zi la scoala pe cei doi: fetita in clasa a 3-a si baietelul in a 4-a. Mihaela si Ionut. Mihalea are premiul 3. Langa banca sunt 2 plase cu rechizitele lor si hartiile de care familia nu se desparte. Restul celor din casa le-au lasat in curte la o cunostinta.

 

Femeia lucreaza legal la o toneta de bingo, unde castiga in functie de vanzari. Cam 500 lei/luna. Chiria si-au pierdut-o pentru ca proprietarul nu a mai recunoscut ca i-au fost dati banii. Pana acum au stat si prin centre de protectie a victimelor violentei domestice ca de, doar sotul -care nu e si tatal copiilor, ii batea pe toti 3 pe rupte.

 

Recomandarea mea e sa nu i se dea banii in mana ci sa i se rezolve chiria sau un adapost. dn cate am inteles femeia nu este capabila sa isi gestioneze banii, fiind data afara din locuinta sociala pentru neplata cheltuielilor, de asta recomandarea mea era sa gasim o chirie”, a scris Ioana, în timp ce sora ei le-a plătit celor trei câteva nopți de cazare.

 

Rezolvarea a venit rapid, atât o chirie, cât și o masă gratuită.  

 

Doamnei si copiilor le-a fost oferita o garsoniera central, gratis, pana isi gasesc chirie. Li s-a oferit si o masa zilnic, la restaurant. Cel care a facut acest gest foarte frumos este Adrian Munteanu, patronul de la Beraria Ursus, care s-a si intalnit cu mine si cu familia.

 

Un domn a acceptat sa-i ia in chirie si maine seara ne vedem cu el. Si dansul a coborat chiria la 140, desi e in zona iulius mall.

 

Agentii imobiliari au fost de mare ajutor in toata chestiunea aceasta.

 

Am mai strans bani, avem 2500 lei si 150 euro, plus cred ca s-a mai strans ceva in contul meu bancar.

 

Maine ridic doua ghiozdane. S-au oferit si haine, dar recomandarea a fost sa le colectez cand sunt mutati in chirie. Va multumesc in numele lor.

 

Cazul a ajuns cam in tot Clujul si nu numai. Au inceput sa vina donatiile. Efectiv s-au strans pana acum 1350 lei si 100 euro. Mai trebuie sa vina 1100 lei de la alte 2 persoane, si cateva sume inca nedeterminate”, a mai notat Ioana

 

Doamna si-a deschis cont. Puteti vira direct in contul ei. Nume Huțanu Oana-Mihaela, banca CEC Bank, Cluj-Napoca str. horea, iban RO12CECEC001946304307911. Va multumesc in numele lor”, a mai scris Ioana.

 

Și reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au anunţat că au demarat procedurile pentru obţinerea unui ordin de restricţie pe numele fostului soţ al Oanei, pentru ca femeia şi copiii săi să fie în siguranţă.

 

Foto: Ioana Stîngaciu, tânăra care a sărit în ajutorul celor trei  

Comentarii Facebook