O clujeancă de 81 de ani a câștigat 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație. Sportiva a doborât 3 recorduri la Doha


O clujeancă în vârstă de 81 de ani a câștigat 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație masters, care au avut loc săptămâna trecută la Doha, Qatar. 

Sportiva este antrenată de Philgas Șoit, reprezintă Clubul Universitatea Cluj și a concurat la categoria de vârstă 80-84.

Maier Orosz Judith a obținut aurul la probele de 50 și 200 de metri bras și respectiv 400 de metri mixt toate cu noi recorduri naționale și în cea de 100 de metri bras.

Natația este o tradiție de familie care a început prin anii 1925 – 1928 cu tatăl sportivei Gavrilă Orosz campion la curse de distanță lungă pe Dunăre și membru de bază al echipei de polo ”U” Cluj-Napoca. Acesta a fost întemeietorul Școlii Sportive Clujene și timp de patru ani și președintele Clubului Sportiv Universitatea. 

Sora acesteia, regretata Flora-Orosz Ecaterina a fost de asemenea, o sportivă de excepție în acest sport. A câștigat 30 de campionate naționale, a doborât 40 de recorduri ale României și a înregistrat 25 de recorduri mondiale la categoria sa de vârstă, potrivit Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

Celălalt reprezentant al ”U” Cluj-Napoca, Vlad Dobra s-a clasat pe locul 6 la 50 și 100 de metri spate și respectiv 400 de metri mixt.


Comentarii Facebook