O clujeancă cu o problemă de mobilitate bate obrazul administrației locale pentru că nu are „acces” în centrul Clujului: „Parcările sunt foarte departe”


O femeie din Cluj-Napoca care se confruntă cu o problemă de mobilitate spune că nu poate accesa locurile de interes din centrul Clujului pentru că parcările sunt foarte departe de locurile de interes. 

Clujeanca spune că frumoasele zone pietonale din centrul orașului sunt puțin accesibile pentru persoanele cu mobilitate redusă și nimeni nu se gândește la cei care pur și simplu nu pot merge pe jos prea mult din cauza unor probleme de sănătate.

„Sunt clujeancă de când aveam opt luni, am crescut în Gheorgheni; eu nu am știut cum este să trăiești în altă parte și mi-a plăcut viața liniștită pe care am trăit-o în orașul curat, civilizat, cu oameni de calitate, care a fost Clujul. 

Nu am fost și nu sunt afiliată politic, am călătorit mult în lumea asta și îmi dau seama că este o tendință generală ca centrul orașelor să fie pavate și în mare parte să fie lipsite de vegetație și doar cu acces pietonal. 

Îmi dau seama de marile avantaje, dar de o vreme mă confrunt cu o problemă de mobilitate și mă aflu în situația să nu mai pot să am acces în centrul Clujului pentru că parcările sunt foarte departe de locurile de interes din Cluj, de exemplu Filarmonica și mă întreb cum ar trebui să mă organizez ca să ajung din locul unde am parcat, sau din locul unde eventual m-ar lăsa un alt mijloc de transport, de exemplu taxi. Cum pot să ajung la filarmonică dacă îmi este atât de greu să merg pe jos? 

Ce vreau să zic este că probabil nimeni nu se gândește că aceste frumoase zone pietonale sunt puțin accesibile pentru persoanele cu mobilitate redusă. Sigur nu te gândești la acest aspect când ești tânăr și sănătos, sau bătrân și sănătos și te gândești probabil că tu niciodată nu vei ajunge în această situație, ca să nu poți să te deplasezi cu ușurință. Pun doar un semn de întrebare și poate aștept niște răspunsuri de la comunitate”, a relatat clujeanca pe o rețea de socializare.

Comentarii Facebook