O biserică din Cluj, cartierul Grădini Mănăștur, va traduce slujba în ucraineană


Biserica Creștină Baptistă Mănăștur, de pe strada Ospătăriei, nr. 10, din Grădini Mănăștur, va traduce slujba de duminică, 6 martie, în ucraineană, pentru refugiați.

Ca și creștini, suntem chemați să arătăm dragoste. În special acum, în aceste vremuri teribile, biserica noastră s-a mobilizat de la mic la mare. Mai multe familii au primit în casele lor femei și copii din Ucraina, asigurându-le atât nevoile materiale, dar mai ales oferind sprijin emoțional. Și acestea sunt cele două mari direcții pe care acționăm: în primul rând oferim adăpost, alimente și cele necesare celor în nevoie și, mai mult decât atât, ne dorim să venim în întâmpinarea nevoilor sufletești. Astfel, slujba religioasă a Bisericii Creștine Baptiste Mănăștur va avea traducere în limba ucraineană. Ne găsiți pe strada Ospătăriei 10, unde vă așteptăm cu toată dragostea, cu orice ajutor putem oferi. Material sau spiritual”, a spus Daniel Lacatoș, pastorul bisericii.

Membrii acestei biserici s-au implicat activ în găsirea de case pentru refugiați și colectarea de alimente, produse de unică folosință, necesare acestora. 
Credincioșii spun povești emoționate despre unitate

Povestea asta e prea frumoasă, mult prea frumoasă să nu o spun.

La prânz, apare pe unul dintre grupuri un anunț. Acolo curg anunțurile cu duimul: sute și sute de oameni în ultimele zile, primiți, trimiși, ajutați...

60 de mame cu copii urmează să ajungă la noapte și e nevoie de ...de toate!! Și nu răspunde nimeni, așa că răspund eu: "voi duce eu ce trebuie". Îmi fac calcule rapid, că din ceea ce am mai primit, din ce este deja la biserică, precis găsesc soluții. Ah, acest "eu"! Eu fac planuri, eu calculez, eu rezolv... Și vine seara și, chiar dacă mi-am propus ca la 21.30 să-mi pun pe silent telefonul, e clar că nu mă lasă inima s-o fac. La 21.38 o voce, de pe un număr pe care nu-l cunosc, îmi spune că ar vrea să vină acum, să lase niște bunuri. Cum să-l refuz, cum să-l amân..?

Rămân s-aștept și fac greșeala să dau drumul la știri. Mă-ncearcă teama. Dacă o fi mai rău? Mai rău decât 'ăst hâd și negru rău, care s-a așternut deja...? 

Îmi doresc să mă fi culcat, să nu fi răspuns la acel telefon. 

Apoi, la 22.03 vin ei. Îngerii din seara asta, cu tot ce vedeți în poză... cu cele necesare unui grup de 60 de copii și mame…

Încep, din nou, să prind puteri. Să mă încred pentru că nu, nu-s eu cea care face și-alergă și vrea să ajute. E El! E Cel ce-mi vorbește prin tanti Irma, cea cu muuulte primăveri, care ne-a dat o plapumă și Cel ce trimite tineri scumpi să hrănească 60 de suflete...

Mă duc la culcare cu inima plină. De bucurie și de speranță”, a relatat Amedeia Neamțu, membră a acestei Biserici. 

275173186_10159450667922278_8557095487347402549_n.jpg


Comentarii Facebook