Nu se vede bine Clujul dinspre Apahida! Parcă am fi în China și orașul e sufocat - FOTO


Clujul a fost acoperit duminică de o pâclă groasă, iar dinspre Apahida orașul părea învăluit într-o ”plapumă” de fum și poluare.

Așa cum am menționat și în ultimul articol ( https://www.infoclima.ro/acasa/cum-influenteaza-vremea-conditiile-meteo-si-pozitia-geografic-calitatea-aerului ) scris pentru agenția de știri a schimbărilor climatice InfoClima, condițiile meteo pot influența calitatea aerului.

Drept urmare praful saharian a întrat în zona de vest a țării(Timișoara, Oradea până la Cluj-Napoca și Târgu Mureș) , fiind vizibil cu ochiul liber dar și pe măsurătorile senzorilor ce măsoară calitatea aerului Strop De Aer”, a explicat un expert în mediu.

Acest fenomen s-a suprapus cu incendiile de vegetație care au izbucnit duminică în localitatea Surduc, comuna Iara. 

Primele echipaje de la Garda de Intervenție Băișoara s-au deplasat la fața locului în jurul orei 15.00. Apoi, forțele au fost suplimentate cu pompieri de la Turda, care au sosit cu o autospecială de stingere și cu un microbuz.

Și în alte zone au fost incendii de miriște, iar fumul a fost transportat rapid de curenții de aer. Numai așa sa explică imaginile de mai jos, pentru că traficul a fost redus în oraș.

Flăcările au cuprins mai bine de 30 de hectare de vegetație uscată într-o comună clujeană! Pompierii se luptă cu focul de patru ore - FOTO

WhatsApp Image 2024-03-31 at 6.36.50 PM.jpeg

Comentarii Facebook