Vineri 27 Ianuarie

Noua structură a anului școlar: durata cursurilor s-a redus cu o săptămână. Ce prevede noua structură?


Noua structură a anului școlar a fost publicată în Monitorul Oficial, modificată prin ordin de ministru. Este vorba despre modificările pentru finalul acestui an, anunțate în ultima săptămână de Ministerul Educației. Cea mai importantă modificare este reducerea numărului de săptămâni de cursuri de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic.

Astfel, în perioada vacanțelor se pot organiza activități educative la grădiniță, cu prezență fizică, cu avizul DSP, mai prevede noul ordin. De asemenea, pe durata vacanțelor se pot organiza activități remediale cu prezența fizică, cu elevii de clasa a VIII-a și pentru elevii de la liceu, în toate localitățile până la indicele de 6/1.000 de locuitori.

Săptămâna „Școala Altfel” se poate organiza până pe 2 aprilie, iar în săptămâna aceasta școlile profesionale puteau organiza activități de instruire practică.

Ce prevede noua structură?

Semestrul al II-lea are 16 săptămâni, față de 17 cât avea inițial, și anul școlar se încheie pentru elevi pe 25 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a au două vacanțe de Paște: între 2-11 aprilie prima și între 30 aprilie și 9 mai a doua. Între aceste perioade aceștia fac cursuri în sistem online. Apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 11 iunie. Pe 11 iunie aceștia iau vacanța, iar pe 22 încep probele scrise de la Evaluarea Națională 2021.

Pentru clasele a XII-a și a XIII-a situația este asemănătoare: au două vacanțe de Paște: între 2-11 aprilie prima și între 30 aprilie și 9 mai a doua. Între aceste perioade și ei fac cursuri în sistem online. Apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 4 iunie, Pe 4 iunie ei iau vacanță, iar pe 28 iunie încep probele scrise de la Bacalaureat 2021, cele de competențe urmând a se echivala ca anul trecut.

Pentru grupele de grădiniță și toate celelalte clase anul școlar are o vacanță de o lună în perioada 2 aprilie - 4 mai și cursuri în perioada 5 mai-25 iunie.


Comentarii Facebook