Noi imagini cu mascații de la DIAS Cluj: distracție în poligon cu alcool, pistoale și cuțite. Ce s-a făcut în acest caz?

 

Polițiștii de la DIAS Cluj au devenit vedete naționale după imaginile de la petrecerea cu alcool, pistoale și cuțite difuzate de Știri de Cluj în septembrie 2012. 

 

IPJ Cluj a anunțat atunci că procuratura a fost sesizată, dar până în acest moment niciunul dintre polițiștii din imagini nu a fost chemat la audieri. ”Nu ne-a chemat nimeni la audieri. Nici nu cred că s-a început vreo cercetare. Au trecut totuși 4 luni”, ne-a spus unul dintre cei implicați în acest caz.

 

Ancheta nu a dus la niciun rezultat, iar acum pe piață au apărut noi imagini de la petrecerea polițiștilor de la DIAS Cluj, difuzate de cancan.ro.

 

Reprezentanții IPJ Cluj au precizat încă de la difuzarea primelor imagini, în septembrie 2012, că polițiștii de la DIAS au fost suspendați.

 

 

Sunt angajați ai DIAS Cluj. Vom trece la sesizarea unității de parchet competente de îndată ce vom intra în posesia respectivei înregistrări pe care am solicitat-o deja după emisiunea Știri de Cluj LIVE. Nu pot să spun ce prevede legea (n.red. dacă o persoană angajată în IPJ Cluj dă arma alteio persoane). Îmi pare rău, în acest moment nu pot face asemenea precizări”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Adnana Ilieș, în septembrie 2012.

 

Conducerea IPJ a fost sesizată despre acest incident și în trecut, dar nu a făcut nimic. 

 

Urmare a difuzării unor imagini, pe un portal de ştiri on-line, la data de 13 septembrie 2012, în care apar mai mulţi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, facem următoarele precizări:

 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj a adresat o solicitare, realizatorului emisiunii, de punere la dispoziţie a imaginilor. După primirea înregistrării audio - video a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, fiind înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetari în vederea stabilirii existentei, respectiv inexistentei unor infractiuni.

 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj nu a tolerat şi nu tolerează din partea poliţiştilor comportamente necorespunzătoare care aduc atingere imaginii instituţiei, împotriva celor vinovaţi fiind dispuse întotdeauna măsuri sancţionatorii.

 

Menţionăm faptul că, respectivul incident a avut loc în cursul anului 2006 într-un poligon dezafectat.

 

Acesta a fost adus la cunoştinţa conducerii Inspectoratului de  Poliţie al Judeţului Cluj abia la începutul anului 2010 de către un fost poliţist, prezent şi el la acel eveniment, iar pe baza sesizării respective şeful inspectoratului a dispus verificări.

 

Având în vedere perioada de 4 ani care a trecut de la momentul săvârşirii acestor  fapte de natură disciplinară şi până la momentul sesizării lor, în cazul de faţă a intervenit prescripţia răspunderii disciplinare pentru cei implicaţi potrivit art. 59 alin. 9 din Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului.

 

Cu toate acestea, conducerea Inspectoratului a dispus atenţionarea şefului de serviciu, atenţionarea poliţiştilor implicaţi, activitatea structurii fiind atent monitorizată.       

 

Precizăm că până la data  difuzării emisiunii din 13 septembrie a.c. pe portalul de stiri on-line,  la  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj nu  a fost depusă nicio înregistrare audio-video referitoare la incidentul din 18.05.2006”, se arată într-un comunicat de presă remis de ISJ Cluj în 14 septembrie 2012.

 

Polițiștii de la DIAS Cluj fac CHEF cu fetele în poligonul de antrenament. ”Prietenele” se joacă cu armele și chiar se amenință VIDEO EXCLUSIV

Comentarii Facebook