Noi disponibilizări la Mechel: Încă 148 de oameni vor fi concediați


Mechel Câmpia Turzii disponibilizează încă 148 de angajați, ca rumare a deciziei administratorului judiciar al uzinei, decizie consideratăp ilegală de către liderii sindicatului muncitorilor.

Cei 148 de angajați aufost informați de vineri că vor primi preafizele.

Angajaţii de la Mechel Câmpia Turzii au fost înştiinţaţi deja că vineri vor primi preavizele.

"Administratorul judiciar al Mechel Câmpia Turzii a dispus disponibilizarea a 148 dintre cei circa 360 de angajaţi ai combinatului. Oamenii au fost înştiinţaţi miercuri că vor primi vineri şi luni previzele. Decizia este una ilegală şi încalcă toate procedurile legale, în condiţiile în care nu a fost prezentat un plan de reorganizare a combinatului. Administratorul judiciar nu a motivat deloc decizia de concediere, aceasta neavând, din punctul nostru de vedere, nicio justificare economică", a declarat pentru Mediafax Ioan Pascu, liderul sindicatului.

Pascu a anunțat că vineri va avea loc î întâlnire între prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, conducerea sindicatului și reprezentanții administratorului judicial al uzinei de la Câmpia Turzii, pentru a găsi o soluție care să permită evitarea concedierii muncitorilor.

În prezent, uzina mai are aproximativ 360 de angajați, după ce a disponibilizat, în mai multe etape, începând cu 20012, peste 1.600 de muncitori.

Mechel Câmpia Turzii a intrat în insolvență în luna aprilie a acestui an, însă și-a reluat activitatea de producție din data de 20 mai.

Comentarii Facebook