Noi dezvăluiri despre ”Cina cu viermi” de la Spitalul de Copii Cluj: Au condiționat externarea de nedepunerea unei plângeri


Ana Vădean, mama care a mediatizat cazul pateului cu viermi primit la cină în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, acuză că a fost forțată să nu depună plângere. 

Eu nu fac parte din niciun partid, nu fac politică, am fost doar o mamă internată cu copilul la Pediatrie 1, bolnav de pneumonie, iar după 3 zile a luat rotavirus. Pateul l-am primit seara la cină, nu l-am băgat în sertar, l-am ţinut cam o oră, apoi i-am arătat asistentei că are un vierme şi nu ştiam ce să fac, mi-a spus să nu îl arunc, ci să-l păstrez pentru probe. A venit medicul şi i-am spus că nu vreau să fac nicio plângere, ci să plec acasă cât mai repede, iar replica sa a fost, ”dacă nu depuneţi plângere împotriva spitalului vă pot face externarea, dacă depuneţi, va trebui să aşteptaţi până ce autorităţile vor verifica ceea ce s-a întâmplat”. Medicul are rolul de a vedea starea de sănătate, nu de a pune presiune pe mine pentru a da sau nu declaraţii”, a spus Vădean, conform Mediafax.

Eu am filmat viermele şi pateul şi am trimis filmuleţul unei prietene. Eu am mai făcut un selfie cu un gândac într-o seară, apoi am filmat două ploşniţe vii pe scări, ca un fel de glumă. Dar faza cu viermele şi pateul mi-a pus capac şi cel mai tare m-au durut afirmaţiile nefondate ale spitalului, că m-au defăimat. Nu ştiu, m-au văzut că nu sunt mai bine îmbrăcată, dar chiar nu suntem proşti, am făcut o facultate, nu se poate aşa ceva. Am un handicap motor, dar nu trebuie să ne calce în picioare”, a mai spus mama.

Ea a fost acuzată că a ținut o pungă cu mere într-un sertar și că de acolo ar fi venit viermele. Femeia susține că merele au fost ținute în frigider, nu în sertar.

Chiar dacă inițial nu a depus plângere, în cele din urmă femeia s-a dus la DSP Cluj și a făcut acest lucru.

Poziția Spitalului de Copii Cluj, după pateul cu viermi servit unui copil: Recipientul a fost păstrat lângă mere

Comentarii Facebook