Noi detalii în cazul copilului răpit din Florești! Bărbatul suspect și băiatul se cunoșteau


Noi detalii apărute în cazul copilului răpit marți în Florești! Anchetatorii au recreat traseul urmărit de pedofilul suspect.

În cadrul acțiunilor de căutare, coordonate de șeful Inspectoratului de Poliție Cluj, Mircea Rus, au participat forțe ale jandarmeriei, dar și ale poliției din Cluj. Echipele au reușit să găsească copilului nevătămat în jurul orei 19:30.

Astăzi, în jurul orei 14.30, poliția a fost sesizată despre faptul că un minor a fost observat în apropierea unei societăți comerciale din localitatea Florești, în compania unei persoane necunoscute de sex masculin, de aproximativ 30 de ani.

Ulterior, cei doi au fost văzuți plecând împreună într-o direcție necunoscută. 

Au fost constituite de urgență mai multe echipaje de poliție, jandarmerie și poliție locală pentru depistarea minorului și a bărbatului.

În jurul orei 19.30, în urma activităților operative și a verificărilor specifice desfășurate, cei doi au fost depistați pe raza localității Florești. 

Din datele preliminare, starea minorului în vârstă de 10 ani este una bună.

În cauză sunt efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, a transmis IPJ Cluj, marți seară.

Care a fost planul pedofilului?

Din spusele anchetatorilor, bărbatul l-ar fi luat pe copilul de 10 ani din parcul de Sub Cetate, din Florești. Acesta i-a cumpărat copilului un suc, moment în care au fost văzuți în fața magazinului. Pe urmă, cei doi au plecat spre pădure, unde pedofilul a construit un leagăn pentru copii. Bărbatul de 30 de ani dădea copilul în leagăn, iar în jurul orei 19:30 echipajele de căutare i-au găsit.

În urma acestui eveniment, anchetatorii fac cercetări pentru abuz și pedofilie, fiind investigate toate pistele. Bărbatul de 30 de ani este evaluat psihic, iar din primele informații obținute, anchetatorii spun că băiatul de 10 ani și bărbatul se cunoșteau, cel puțin din vedere, semn că individul a dat târcoale parcului de copii de mai multe ori.

Copilul se află, în momentul de față, în sânul familie, însă nu se știe pentru cât timp. Anchetatorii bănuiesc că băiatul a fost neglijat de familia sa. Acesta e subdezvoltat, însă fără probleme psihice. Protecția Copilului Cluj s-a sesizat cu privire la cazul băiatului, însă nu vor interveni până se va încheia ancheta poliției. 

Familia băiatului ar putea fi anchetată de Protecția Copilului Cluj pentru a se afla care este situația copilului.


Comentarii Facebook