Noi detalii despre polițistul local fotografiat în livada de cireșe de pe Dealul Fânațelor. Primăria Cluj-Napoca: Era în control!


Primăria Cluj-Napoca susține că polițistul acuzat că a furat cireșe din livada de pe Dealul Fânațelor este nevinovat și că era în control. 

Polițistul local la care faceți referire face parte din cadrul Serviciului Control Urbanism și Disciplină în Construcții, iar în data de 9 iulie 2021, în jurul orei 16.30, efectua un control în zona Pomet. Acesta a verificat 5 locații, iar la plecarea din zonă, un autoturism s-a oprit pe drum, iar șoferul acestuia a început să filmeze. Ulterior polițistul local a fost înștiințat prin dispecerat că o persoană a sesizat telefonic IPJ Cluj pentru a-l acuza pe polițist că era la furat de cireșe.

Menționăm faptul că în urma unui control efectuat în 06.07.2021 persoana care a făcut sesizarea la IPJ, împreună cu tatăl său a împiedicat efectuarea unei verificări și nu au prezentat actele solicitate. În urma acestui refuz a fost întocmit procesul verbal de constatare cu nr. 438/06.07.2021, care a fost afișat pe poarta acestuia.

De asemenea, precizăm faptul că pe numele persoanei asupra căreia a fost efectuat controlul, Poliția Locală a mai întocmit 3 procese verbale de constatare a contravenției din cauza nerespectării Legii nr. 50/1991, unul pentru nerespectarea autorizației de construire conform art. 26, lit.b și două pentru realizarea unor imobile fără a deține autorizație de construire. Acestea sunt în diferite faze pe rol la instanțele de judecată. 

Față de cele menționate, afirmația că polițistul local era la furat de cireșe este falsă, pentru că scopul venirii acestuia în zonă era cu totul altul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perșa.

Cel despre care se face referire în poziția Primăriei și pe numele căruia s-au întocmit procesele verbale de amendă se numește Oltean Viorel Dan. Acesta a spus că nu este vorba despre construcții ilegale, ci de un gard construit în 1960 de bunicul lui și care face obiectul uui litigiu cu un vecin. 

Știri de Cluj l-a identificat, acesta fiind și bărbatul care l-a fotografiat pe polițist. El a spus că nu îl cheamă și Dan, nici pe el nici pe tatăl lui. ”Poliția locală a fost săptămâna trecut, marți cred, la noi la casa de pe strada Oașului 282, pentru că avem o dispută cu un vecin în privința gardului. Nu am fost amendați niciodată, dar este proces pe rol pentru că suntem acuzați că gardul ridicat acum 50 de ani nu respectă limita de proprietate. 

Mașina de poliție a fost văzută întâmplător vineri în livada de pe Dealul Fânațelor, fără a avea legătură cu strada Oașului, care este la 3 kilometri. Mașina de poliție era pe proprietate privată. Am sunat la 112 să vină, dar polițistul local nu a vrut să stea să fie verificată mașină și a plecat. L-am urmărit până la Aauchan, dar degeaba. La controlul pe care l-au făcut la mine la casă erau 3 oameni, acum polițistul era singur. 

Ei spun că a făcut control, dar controlul s-a făcut cu câteva zile mai devreme. El a fost văzut în livadă și de alți doi oameni, Adrian Orban și tatăl lui. Nu am apucat să filmez sau ceva pentru că a intrat în mașină și nu a mai vrut să stea de vorbă cu noi. O altă întrebare pe care o am este ”Ce căuta pe acel drum din livadă, unde nu este nicio construcție?”, ne-a relatat Viorel Oltean.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca susține că verificările la casa familiei Oltean s-au făcut cu în alte zile. ”Vinerea făcea verificarea a 5 locații pentru identificarea exactă a construcțiilor pe hărțile cadastrale”, a mai spus Iulia Perșa.


Comentarii Facebook