Luni 21 Septembrie

Noi avertismente de ploi și vreme rea în aproape toată țara. Clujul este afectat


Meteororologii de la ANM au emis o nouă serie de avertismente de ploi și instabilitate atmosferică, valabile pentru aproape toată țara.

Iată ce anunță ANM:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 iunie, ora 10 – 05 iunie, ora 03

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate

Zone afectate: conform textului și hărții

În cea mai mare parte a țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse 30...50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 04 iunie, ora 10 – 04 iunie, ora 21

Fenomene vizate: ploi abundente; instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

În Moldova, precum și în nord-estul Munteniei va ploua abundent și torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.


De asemenea, a fost emisă o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă până în 6 iunie, la ora 23.00.

Astfel, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Comentarii Facebook