Noaptea minții! Dispeceră IPJ Cluj către o mamă al cărei fiu a fost agresat de alți minori, în plină stradă: „Legea nu este cum vreți dumneavoastră”


Sărbătorile au fost departe de a fi feerice pentru o familie din Cluj, care a trecut prin momente greu de imaginat, chiar în a treia zi de Crăciun. O clujeancă reclamă că fiul ei de 10 ani a fost bătut de alți doi minori în localitatea Suceagu, iar când a anunțat incidentul la 112 a primit un răspuns halucinant. 

Reclamanta susține că dispecera de la IPJ Cluj nu a transmis informația mai departe unui echipaj de poliție care să poată interveni să îi identifice pe agresori. Ba chiar mai mult aceasta a anunțat-o pe femeie că „legea nu este cum vreți dumneavoastră”. 

Clujeanca precizează că victima era însoțită de un prieten care a scăpat nevătămat pentru că agresorii au crezut că este fată, iar copilul agresat are nasul și buza sparte, după ce a fost lovit cu piciorul și pumnul în față.

„Cei doi băieți, al meu și un prieten de-al lui, au mers până la magazinul din sat, care este la mai puțin de un kilometru de casa noastră. Când au ieșit din magazin, alți doi minori de etnie rromă, din comunitatea care locuiește în sat, l-a împins pe prietenul fiului meu. Fiul meu i-a spus <> și au plecat. Doar că cei doi minori de etnie i-au urmărit și imediat ce au ieșit de pe strada principală, l-au lovit cu piciorul pe prietenul fiului meu, iar acesta a căzut la pământ. Apoi, unul dintre ei l-a ridicat și l-a ținut, iar celălalt l-a lovit cu pumnul în față. Pe fiul meu nu l-au lovit pentru că au crezut că este fată. Copiii au venit acasă plângând, iar băiatul bătut era plin de sânge pe față”, a povestit pentru ȘtiriMed, A. G. , mama unuia dintre băieți.

Când a sunat la 112, în loc să primească sprijin, femeia a fost tratată cu un ton superior

„I-am detaliat doamnei tot ce s-a întâmplat și am rugat-o să trimită un echipaj de Poliție să îi identifice pe cei doi agresori, deoarece copiii noștri au știut să ne spună doar cum erau îmbrăcați. Doamna mi-a spus că legea nu este cum vreau eu și când am întrebat-o dacă la fel ar fi reacționat, dacă într-o situație similară s-ar fi aflat copilul dânsei, mi-a spus că <>. În ciuda insistențelor mele de a menține un ton adecvat, am fost nevoită să o rog pe doamnă să nu ridice tonul și să înțeleagă perspectiva unui părinte îngrijorat după ce copiii au fost agresați în plină zi în drum spre casă, dinspre magazinul din sat. Între timp, soții noștri au plecat în sat să îi caute pe cei doi copii agresori, gândindu-ne să putem oferi un sprijin echipajului de Poliție, atunci când va veni”, a mai spus mama care a reclamat cazul, potrivit sursei citate. 

După două ore de la apelul la 112, nu a venit nimeni, mama băiatului s-a văzut nevoită astfel să depună o plângere personal.

Cei de la IPJ Cluj evită să explice punctual de ce persoana care a preluat apelul femeii îngrijorate a avut această atitudine lipsită de empatie: „În baza sesizării, operatorii 112 au transmis informațiile dispeceratului din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca pentru soluționare, iar conform procedurii, informațiile au fost transmise patrulei din teren, cu scopul deplasării la locul sesizat și aplicării măsurilor legale. La momentul primirii evenimentului echipajul de poliție se afla la o altă sesizare, respectiv un caz de violență domestică unde s-a emis un ordin de protecție provizoriu, astfel că intervenția la cazul semnalat de persoana în cauză s-a făcut ulterior, finalizării cazului de agresiune domestică”, se arată în răspunsul IPJ Cluj, notează sursa citată. 

Imagine cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook