Nereguli la disponibilizările de la TVR Cluj? 7 angajați au contestat notele și au câștigat

 

Douăzeci de angajați de la TVR Cluj au depus contestații în urma testelor la care au fost supuși în vederea disponibilizării, iar 7 au primit câștig de cauză. Unele note au crescut și cu 20 de puncte.

 

Acesta este cazul jurnalistului Vasile Hotea, aflat în război deschis cu directorul TVR Cluj, Romeo Couți. Hotea a primit inițial 67 de puncte din partea comisiei de evaluare din care a făcut parte și Romeo Couți, directorul TVR Cluj care a supraviețuit tuturor guvernelor din ultimii 10 ani, iar, în urma contestațiilor, nota a crescut la 82 de puncte.

 

Un alt caz flagrant este al asistentului de cameră Ioan Bentea, căruia nota i-a crescut de la 68 la 84 de puncte.

 

Din comisia de examinare a angajaților au făcut parte Romeo Couți, Alin Gelmarean, Cristi Tabără și un reprezentat al TVR Târgu Mureș. 

 

Noua listă cu note s-a afișat la sediul TVR Cluj. Din 20 de contestații, 7 au fost pozitive, iar restul de 13 nu s-au soluționat cu creșterea notelor. Comisia de contestații a fost la București, unde, în medie, s-au obținut note mai mari, decât la studiourile teritoriale”, a declarat președintele sindicatului TVR Cluj, Florin Mureșan. 

 

Acesta a mai precizat că testarea făcută de comisia condusă de Romeo Couți a fost una corectă. ”Eu am fost acolo si a fost cam corectă treaba. M-am uitat să se respecte procedura. Notele au fost mai mici și la noi și Timișoara, Craiova și Iași. La București au fost mai mari, pentru că acolo cred că s-au luat mai mult după rezultatul la testul grilă. Contestațiile au fost analizate în funcție de testele grilă, singurele palpabile. Evaluările din timpul interviului nu puteau fi analizate”, a mai spus Mureșan.

 

Pe lângă testul grilă, angajații televiziunii publice au fost supuși și unui interviu, care se pare că la Cluj a reprezentat cea mai mare parte din notă, deși era partea cea mai subiectivă.

 

Rezultatul contestațiilor ridică o altă problemă gravă, deoarece în locul celor care au câștigat puncte în urma contestațiilor trebuie disponibilizate alte persoane, care inițial obținuseră un punctaj care să le securizeze poziția în televiziunea publică. Liderul sindicatului din TVR Cluj, Florin Mureșan, a declarat că în Consiliul de Administrație al TVR s-ar putea lua în calcul suplimentarea posturilor.

 

La TVR Cluj din 143 de angajași, trebuie disponibilizați 40.

 

Directorul TVR Cluj, Romeo Couți, a PROTESTAT în fața instituției împotriva disponibilizărilor - FOTO și VIDEO

 

Articol de Horea Șoica

Comentarii Facebook