Ne-am făcut iarăși de râs! Ambasada SUA, ”profund îngrijorată” de excluderea judecătorului Cristi Danileț

 

Ambasada Statelor Unite a transmis, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției, că este ”profund îngrijorată” de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură.

Ambasada SUA a reacționat după excluderea lui Cristi Danileț din magistratură

Ambasada SUA este profund îngrijorată de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură. O justiție independentă care respectă statul de drept este esențială pentru orice democrație prosperă. După cum a spus recent Președintele Biden la #SummitforDemocracy, democrația nu se produce întâmplător. Trebuie să o reînnoim cu fiecare generație.

Statele Unite sunt mândre să lucreze în parteneriat cu România, în cadrul comunității globale pentru democrație, pe parcursul Anului de Acțiune al Summit-ului pentru Democrație. Încurajăm noul guvern al României să continue reformele judiciare și anticorupție necesare. Cetățenii români merită un sistem de justiție independent, care să respecte statul de drept și valorile democratice. Trebuie să continuăm să susținem valorile care ne unesc”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA.

Cristi Danileț, exclus din magistratură pentru clipuri postate pe TikTok

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, după ce a postat pe TikTok clipuri în care apare în curtea casei tăind gardul viu sau curățind piscina. 

Judecătorul Cristi Danileț este acuzat că a adus atingere imaginii justiției. El este fondatorul programului prin care elevii de toate vârstele sunt familiarizați cu lumea justiției, iar magistratul folosește, probabil, rețelele sociale pentru a intra în lumea celor tineri. 

Comentarii Facebook