Muzeul Farmaciei din Cluj poate fi salvat cu bani publici

 

Muzeul Farmaciei din Cluj ar urma să fie cumpărat de Ministerul Culturii, care trebuie să identifice suma de 1,3 milioane de euro.

 

Directorul Muzeului, Carmen Ciongradi, a declarat că tratativele sunt în derulare: ”Proprietarii au revenit cu o nouă cerere către Ministerul Culturii de exercitare a dreptului de preemţiune pentru întregul imobil care adăposteşte Muzeul Farmaciei şi care, întreg imobilul, este monument istoric de secol XVI. Ministerul Culturii vrea să achiziţioneze întreaga clădire, acum ştiu că sunt în tratative să facă rost de banii necesari pentru achiziţionarea întregului imobil”, conform Radio Cluj.

 

Primăria Cluj-Napoca a dorit să cumpere numai spațiul în care funcționează Muzeul Farmaciei, dar proprietarii au vrut să vândă tot imobilul. Astfel, tratativele au eșuat.

 

Clădirea din Piața Unirii a fost ridicată în secolul al XVI-lea, acolo funcționând prima farmacie din Transilvania, din 1573 și până în perioada interbelică. De atunci, s-a deschis Muzeul Farmaciei, care are acum o colecție de peste 3000 de piese de patrimoniu.

Comentarii Facebook