Muncitorii de la fabrica de scaune din Bucea acuză patronul că nu vrea să le dea salariile


Muncitorii fabricii de scaune, Tirel Impex SRL, din localitatea Bucea, comuna Negreni, judeţul Cluj, spun că nu şi-au mai primit salariile din luna septembrie şi susţin că patronul firmei le-a spus că nu are de unde să le dea banii.

Angajaţii susţin că nu şi-au mai primit salariile începând cu luna septembrie a acestui an, patronul, David Emil, spunându-le că nu are banii necesari.

"Suntem peste 50 de angajaţi care nu ne-am primit salariile începând din luna septembrie. Patronul ne-a spus că nu are de unde să ni dea. De lucru avem mult. În fiecare lună exportăm marfă de aproape 180.000 de lei, dar noi nu ne primim banii. Am aflat că patronul a luat ceva credit personal din bancă şi acuma îşi achită creditul cu banii noştrii de salarii", a declarat un muncitor al fabricii.

Cei care lucrează acolo spun că au ajuns la limita răbdarilor şi nu ştiu cum să procedeze pentru a-şi primi salariile restante.

"Ne descurcăm foarte greu. Trăim din pensiile bătrânilor. Mulţi dintre noi suntem singurii care lucrăm în familie. Nu avem nici ce pune pe masă şi trăim de azi pe mâine", a mai spus un angajat al fabricii.

Din cei aproximativ 60 de angajaţi, 7-8 persoane sunt din Cluj-Napoca şi se pare că aceştia şi-au primit salariile , doar cei din localitatea Bucea fiind lăsaţi cu salariile restante. Aceştia spun că nu ştiu cum să procedeze.

"Ne-am gândit să facem grevă dar nu au fost de acord toţi. Unii vor, dar majoritatea nu, pentru că le e frică să nu fie daţi afară". a mărturisit muncitorul.

Contactat, patronul fabricii, David Emil, a declarat că nu există există probleme legate de salariile muncitorilor.

"Am avut chiar ieri control de la primărie, poliţie şi prefectură în legătură cu aceeaşi poveste şi au constatat că nu există nici o problemă".

David Emil a mai spus legat de muncitorii care acuză că nu şi-au primit salariile că, nu prea obişnuiesc să meargă la muncă şi că a început să facă "un pic de curăţenie" printre ei.

"Am început să fac un pic de curăţenie printre ei pentru că sunt probleme. Ei vin la servici când nu au de lucru acasă, în gospodărie. Eu nu pot să ţin nişte oameni în fabrică care azi vin şi mâine nu, fără nici un motiv. Ieri am dat afară trei persoane şi le-am făcut lichidarea la zi şi şi-au primit toţi banii", a declarat David Emil.

"Întradevăr sunt ceva probleme de încasări, pentru că am de primit din Germania 20.000 de euro pentru o comandă, dar astă nu ar fi un motiv pentru care oamenii să nu-şi fi primit banii. I-am plătit pe toţi după munca pe care o prestează. Am angajat câteva persoane de la Cluj, care muncesc pe rupte şi îşi fac norma fără probleme şi pe care bineînţeles că îi plătesc. Dar nu pot plătii un om care nu munceşte", a mai precizaz patronul.

Cu privire la acuzaţiile că ar plăti un credit personal din banii salariaţilor, David Emil a spus râzând: "Da, am un credit la CEC şi plătesc lunar o rata de 700 de lei. Asta pot demonstra cu acte. Dar nici asta nu cred că poate fi motivul pentru care unii zic că nu şi-au primit salariile. Oamenii aştia cred tot ce aud, chiar dacă e un basm".

"Vreu să specific încă o dată, că nu există salarii restante pentru nici unul dintre angajaţi. Fiecare a primit după cât a muncit. Şi dacă cei pe care i-am adus de la Cluj îi plătesc mai bine, e pentru că ei transpiră la servici. Pe cei din Bucea nu i-am văzut niciodată să transpire", a încheiat patronul fabricii, David Emil.

Comentarii Facebook