Marti 28 Septembrie

Muncitor mort la Făgetul Ierii. Intervenție dramatică, după ce s-a surpat un mal de pământ peste el - FOTO și VIDEO


Un bărbat a murit la Făgetul Ierii, județul Cluj, după ce un mal de pământ s-a surpat peste el. 

Două autospeciale, un container multirisc și două ambulanțe SMURD au intervenit la intrarea din localitatea Făgetul Iernii, unde un bărbat a fost surprins sub un mal al unui șanț, ce avea o adâncime de cca 3m. Șanțul facea parte din lucrările la rețeaua de apă potabilă din localitate.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 15.40, iar la fața locului au găsit bărbatul în stare de inconștiență și acoperit de pământ până la nivelul capului. 

Echipele au depus eforturi susținute, mai bine de două ore, pentru a putea elibera bărbatul de sub pământul surpat, situație îngreunată de gradul ridicat de îmbibare cu apă a solului din zonă. Pe durata intervenției, echipajul de prim ajutor i-a administrat oxigen bărbatului care, din păcate, în momentul în care a fost scos de sub malul de pământ nu prezenta semne vitale, iar medicul prezent la fața locului l-a evaluat fără posibilități de resuscitare.

Unul dintre elementele care amenință supraviețuirea în astfel de situații este presiunea enormă exercitată pe torace prin greutatea solului, iar administrarea oxigenului crește șansele de supravieruluire, în cazul în care există o respirație minimă, poate chiar insesizabilă de către salvatori”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maiorul Andrei Biriș.

În cursul după-amiezii, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Făgetu Ierii, comuna Iara, o persoană a fost prinsă sub un mal de pământ, în timpul executării unor lucrări la sistemul de alimentare cu apă.

Primele verificări ale polițiștilor au stabilit faptul că bărbatul de 41 de ani, din orașul Tășnad, județul Satu Mare era angajat al unei societăți care efectua activități în domeniu.

Împrejurările în care s-au produs evenimentul vor fi stabilite în cadrul anchetei, fiind desfășurate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea, respectiv de nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă.

Comentarii Facebook