Modernizarea parcului I.L Caragiale le-a îngreunat viața șoferilor cu abonamente! Sesizare către Primărie: „Nu mai găsesc parcare”


Municipalitatea e emis autorizația de construire pentru Parcul I.L. Caragiale din centrul Clujului, lucrările de modernizare sunt în toi, Canalul Morii va fi descoperit pe Barițiu, dar șoferii care aveau abonamente în zonă întreabă autoritățile locale unde pot să găsească un loc de parcare acum. 

„Acum au început lucrările în zonă, cei care au abonamente de parcare pe stradă nu mai găsesc parcare din cauza numărului mult mai mic de parcări. Unde am mai putea căuta parcare?”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj.

Proiectul privind reabilitarea parcului Ion Luca Caragiale și a străzii Octavian Petrovici presupune desființarea gardului viu, dar și plantarea a 44 de noi exemplare de arbori. De asemenea, soluția propusă de arhitecți presupune desființarea parcării actuale din fața Palatului Telefoanelor și extinderea parcului cu 1400 mp. Lucru bun la prima vedere pentru extinderea spațiului verde a orașului, însă soluție care le dă bătăi de cap șoferilor care nu mai reușesc să găsească un loc de parcare. 

Prin descoperirea Canalului Morii pe latura de nord a parcului se urmărește asigurarea unui acces în vecinătatea acestuia, prin sistematizarea malului drept al canalului cu un taluz înierbat și gradene de acces la luciul de apă. De asemenea, se propune o pasarelă pietonală peste canal, în zona mediană a parcului pentru a asigura o trecere către Sinagoga existentă pe strada Barițiu, dar și pentru a încuraja redeschiderea unui traseu istoric spre Dealul Cetățuii prin reconstruirea Podului Nemților peste Someș, într-un viitor apropiat.

Comentarii Facebook